Benim Eserim Proje Yarışması”Nda İTK’LI Ceylin’in çifte zaferi

  • 0
  • 1.468
Yazı Boyutu:

Amacı, öğrencileri temel bilimler olanmatematik ve fen bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmek veçalışmalarında bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi vebeceri kazanmalarını sağlamak olan Türkiye çapında 42494 projeninyarıştığı   “Bu Benim Eserim Proje Yarışması”naİTK’lı öğrenciler Fen ve Teknoloji öğretmenleri danışmanlığında hazırladıklarıprojeler ile katıldılar.

Jüri değerlendirmesi sonucunda  İzmir Büyükçiğli Özel Türk Ortaokuluöğrencilerinden Ceylin Gürel’in Fen Bilimleri-Fizik alanında İTK Fen veTeknoloji öğretmenlerinden  MüzeyyenGözen danışmanlığında hazırladığı “AYS-AGS  (Akıllı Yol- Akıllı Geçiş) Sistemi” projesi Ege Bölge Birincisi olarakseçildi. İTK’lı Ceylin elde ettiği bu başarı ile 5-8 Mayıs tarihleri arasındaAnkara’da gerçekleşen Bu Benim Eserim - Proje Yarışması Türkiye Finalleri’negitmeye hak kazandı.

İTK’lıCeylin 3 gün süresince devam eden ve tüm Türkiye’den gelen finalist projelereyer verilen final sergisinde projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı ProjeSorumluları’nın ve projesinin çıkış noktası trafik olduğu için Ankara EmniyetMüdürlüğü’nün de büyük beğenisini topladı. Ceylin’in projesi ayrıca Ankara Emniyet Müdürlüğüceuygulanabilirlik açısından da incelendi ve Emniyet Müdürlüğü tarafındanhazırlanan yayınlara basılması açısından uygun görüldü. 

Bu başarısıyla Türkiye derecesi kazanan İTK’lı Ceylin ayrıca, katılantüm öğrenciler arasından Temel Eğitim ve Bilim Koordinatörlüğü tarafındanbirçok aşamadan geçerek TÜBİTAK Proje Temsilcisi olarak seçildi ve MilliEğitim Bakanı, Bakan Yardımcısı, Müsteşarlar, Temel Eğitim Genel Müdürü,Bakanlık Genel Müdürleri ve Milletvekillerinin de katıldığı ödül töreninde  TÜBİTAK Proje Temsilcisi olarak bir konuşma dagerçekleştirdi.

Konuşmasında,“Bu Benim Eserim Proje Çalışması Ankara FinalSergisi'nde bulunduğum için çok mutluyum. İzmir Özel Türk Koleji öğrencisiolarak okulumu ve ilimi temsil etmenin gururunu yaşıyorum. Bu noktaya gelenekadar diğer arkadaşlarım gibi projemle birçok aşamadan geçtik.Yapılan bilimseldeğerlendirmeler sonucu buraya geldim.Hepimizin, değerli projelerimiziinceleyerek,bilimsel anlamda,ciddi değerler kazandığımıza inanıyorum.Buradabulunmama yardımcı olan aileme,okulum İzmir Özel Türk Koleji'ne ve danışmanöğretmenim Müzeyyen Gözen'e çok teşekkür ederim.” dedi. Sözlerine; “Yapmışolduğum projeyi geliştirip patent alarak gelecekte insanlığa faydalı bir eserkazandırmaktan onur ve gurur duyacağım. Umarım büyüdüğüm zaman ülkeme nobelfizik ödülünü getiren ilk kadın biliminsanı olurum.” diye devam eden İTK’lıCeylin, Bu BenimEserim Proje Yarışması’nda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından açılış ödül töreniyle devam edenBu BenimEserim Proje Yarışması Ödül Töreni, kokteyl ile son buldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv