İftarlık mekanlar

  • 0
  • 3.766
Yazı Boyutu:

Ramazan için İzmir’deki otel ve restoranlar da gün boyunca özlemle beklenen iftar saatinde tüm beklentileri fazlasıyla karşılayacak özel iftar mönüleriyle kusursuz bir ağırlama sunuyorlar.
 
Crowne Plaza’da Ramazan’a yakışır açık büfe iftar
 
Crowne Plaza İzmir, bahçe ve havuz manzaralı terasa sahip Brasserıe Restoran’da sunduğu zengin açık büfe iftarda birçok geleneksel lezzeti bir arada gözler önüne seriyor.
Marifetli ustaların ramazana yakışır bollukta hazırladığı iftar mönüsüyle tüm beklentileri fazlasıyla karşılayacak.  
Soğuk şerbet çeşitleri, limonata ve köpüklü ayran servisi konukları ferahlatırken yemek sonrasında ise çay veya salep ikram edilecek.  Açık büfe iftar kişi başı 50 TL.
10 kişi ve üzeri gruplar için %10 indirim uygulanırken İftar davetlerinde gruplar için özel salonlar, açık mekan ve menü alternatifleri ile kişi başı 39 Tl’den başlayan fiyatlar  uygulanacak.  
Menü fiyatlarına limitli meşrubat, limonata, çay ve filtre kahve dahil. Belirtilen yiyecek ve içecek fiyatlarına %18 KDV ilave edilecek.
 
Açık Büfe İftar Rezervasyon: 292 13 36
Özel İftar Davetleri Rezervasyon: 292 13 23
 
 
Cennetin İzmir’deki Adı: Cumba Restoran
İzmir’in prestij mekanlarından, ürün kalitesi ve lezzetiyle her zaman adından övgüyle söz ettiren  Cumba Restoran’da Abdullah Usta ve ekibi Ramazan ayı nedeniyle özel bir mönü hazırladı.
Bal, tereyağı, tulum peynir, beyaz peynir,Zeytin(yeşil-siyah),Domates, Salatalık, Hurma’dan oluşan iftar tabağı’yla başlayan ve günün çorbası, pastırmalı börek, mevsim salatası, beğendili bonfile ve güllaç’tan oluşuyor ve 1’nci mönü 60, Günün çorbası, Pastırmalı börek, Köylü salatası, sıra et çeşitleri(Saray kebabı-Piliç şiş-Terbiyeli şiş) ve Badem Tatlısı’ndan oluşan 2’nc i mönü 55, Günün çorbası, Pastırmalı börek, Çoban salata, dana sultan   (4 parça dana antrikottan) ve Dondurmalı  Kazandibi’nden oluşan üçüncü mönünün fiyatı da 60.00 TL KDV Dahil olarak belirlendi.  Tüm mönülere sıcak içecek ve meşrubat dahil.
Rezervasyon: 388 37 73  388 28 50
 
Lezzetin köşebaşı’nda iftar    
                   
Güneyin, özellikle de Adana ve Tarsus mutfağının seçkin lezzetlerini modern sunumu ile markalaştıran Köşebaşı, Ramazan ayına özel belirlenen menüsü ile, İzmirlilere özlenen iftar sofralarının panoramik İzmir manzarasına sahip restoranında yaşatmaya hazırlanıyor.
Amsterdam, Sao Paulo, Riyad, Bahreyn ve Dubai restoranları ile lezzetini Türkiye sınırlarının dışına da taşıyan Köşebaşı, onbir ayın sultanı Ramazan’da hafif iftar menüsü ile İzmirlilerin tercihi olmayı sürdürecek. Köşebaşı Ramazan özel menüsünde geleneksel iftariyeliklerle başlayan servis, spesiyal lezzetlerden kaşarlı pide, gavurdağı ve toros salatası ile renklenecek. Dumanı üzerinde servis edilen et çeşitleriyle seçkin bir lezzet ziyafeti yaşatan iftar keyfi, Ramazan lezzetleri içinde vazgeçilmeyen güllaç tatlısı ve leziz olduğu kadar da hafif bir Köşebaşı klasiği olan dondurmalı irmik tatlısı ile son buluyor. Fiyatı 59TL olarak belirlenen menü için gruplara özel indirim olanağı da sunuluyor.
Köşebaşı Balçova   278 28 06    
İzmir Çevreyolu Balçova – İzmir
 
 
 
 
 
Level 9 Restaurant Teras da İftar
 
Hilton İzmir, her Ramazan’da olduğu gibi bu yılda Fasıl Müziği eşliğinde Türk mutfağının birbirinden lezziz yemeklerini, iftariyeliklerini ve tatlılarını zengin İftar sofralarında konuklarına sunuyor.
20 Temmuz – 17 Ağustos 2012 tarihleri arasında iftarınızı doyumsuz İzmir manzaralı Level 9 Restaurant Teras da, açık büfe veya grubunuza özel bir salonda alabilir, set menü İftar yemeğinizde; iftariyeliklerden, çorbalara, zeytinyağlı tabaklarından ana yemeklere kadar farklı İftar menülerini bulabilmek mümkün. 
 
Çeşit çeşit iftariyelikleri, hergün değişen çorba çeşitleri, döner kebap, kuzu etli kabak dolması, kağıtta pastırma, İzmir köfte, etli bamya, avşar pilavı, kayseri mantısı, patlıcan kebap, fırın köfte, levrek tava, karışık sebze, mantarlı pilav, kızartma çeşitleri, çerkez tavuk, çiğ köfte, humus, deniz mahsülleri pilaki, Ramazan pidesi gibi geleneksel tatların bulunduğu günlük değişen zengin açık büfede ayrıca tatlı köşesinde güllaç, kabak tatlısı, aşure, kaymaklı kayısı, vişneli ekmek tatlısı, karışık Türk tatlıları, tel kadayıf gibi Osmanlı mutfağının eşsiz tatlılarını, Hilton misafirperverliği ve eşsiz körfez manzasıyla konuklarına sunuyor. 10 Kişi ve üzeri grup rezervasyonlarınızda 50 TL den başlayan fiyatlarla. Hilton İzmir’in eşsiz manzarasını, Level 9 Terasta iftar yemekleri ile yaşamak isteyenler için        
 Rezervasyon: 497 60 11
****
 
Kaya İzmir’in huzurlu bahçelerinde iftar mutluluğu
 
Kaya İzmir Thermal & Convention, deniz ve doğa manzarası eşliğinde Osmanlı - Türk Mutfağı’ndan oluşan açık büfesiyle iftar keyfini yaşamaya davet ediyor.

Kaya İzmir Thermal & Convention bünyesinde bulunan Smyrna Restaurant ramazan için farklı iftar mönüsü seçenekleri hazırladı. Türk ve Osmanlı Mutfağının özel tatlarını geleneksel iftariyelikler ile birleştirerek iftar keyfini misafirlerine yaşatıyor.
Ramazan’a özgü geleneksel tatlardan oluşan zengin açık büfesinde iftariyeliklerden çorbalara, ara sıcaklardan ana yemeklere kadar Türk – Osmanlı Mutfağı’nın seçkin lezzetleri yer alıyor. Ege Usulü Tarhana Çorbası, Tereyağlı Mercimek Çorbası, Peynirli Su Böreği, Kıymalı Gül Böreği, Piliç İslim Kebap, Piliç Şehzade, Saray Usulü Kuzu Sarma  ,Kekikli Kuzu Tandır, Sakızlı Muhallebi, Fıstıklı Güllaç,Türk Tatlı Tabağı ve daha birçok lezzet ile iftarlar bir lezzet şölenine dönüşüyor.
Geleneksel Ramazan sofralarının tüm keyfini yaşatan Kayaİzmir Thermal & Convention başaşçısı Nejdet Polat ve ekibinin misafirlerine sunduğu muhteşem açık büfe mönüsüyle iftar ve sahur davetlerinde benzersiz bir Ramazan ziyafeti sunuyor.
Açık büfekişi başı: 53 TL’den başlayan fiyatlarla
0-6 yaşarası ücretsiz
06-12 yaşarası %50 indirimli
10 kişi veüzere gruplar için %10 indirim uygulanır
Rezervasyoniçin: 0232 238 51 51 ( Dahili 4516 )

 
Ramazan Swissôtel Büyük Efes ile şenlenecek
 
Swissôtel Büyük Efes keyifli atmosferi ve farklı mekan alternatifleri ile konuklarına Ramazan ayını doyasıya yaşayacakları benzersiz seçenekler sunuyor.
Café Swiss, sizi Ramazan ayı süresince lezzet şölenine davet ediyor. İftariyeliklerin ve geleneksel Türk içeceklerinin dâhil olduğu bu özel menüye, enstrümantal müzik keyfi eşlik ediyor. Ramazan ayı boyunca iftar saatini doyumsuz bir ziyafete dönüştürmek isteyenler için, açık büfe sadece 72 TL’ye sunuluyor.
Grup iftar yemeklerini özel ve unutulmaz kılmak için ise, ziyafet ekibinin hazırlayacağı leziz menüler eşliğinde, otelin salonları da misafirlere sunulan diğer alternatifler arasında yer alıyor. 50 kişi ve üzeri grupları Swissôtel Büyük Efes’te özel ikramlar bekliyor.
Geleneksel bir iftar yemeğinin yanısıra, Ramazan’ın olmazsa olmazı salep, boza ve leblebi gibi tarihi lezzetler konuklara Lobby Lounge’ta servis ediliyor. Ayrıca Swissôtel Büyük Efes’te konaklayan misafirler için  eşsiz tatlardan oluşan sahur menüsü de sunuluyor.
Hareketli geçen Ramazan’ın ardından şeker tadında muhteşem bir bayram başlangıcı için ise 19 Ağustos’ta Café Swiss’te brunch keyfi KDV dahil 59 TL’ye konuklarını bekliyor .
Café Swiss iftarları hakkında bilgi almak için: (232) 414 52 12
Grup iftar yemekleri hakkında bilgi almak için: (232) 414 50 82-91-92-94
 
EGE Palas’tan Osmanlı mutfağı
Ege Palas Oteli, Panorama Restaurant'ta her gün değişen leziz set menü iftar yemekleri ile İzmir Manzarası'nın tadına varmak isteyenleri KDV dahil 35 TL gibi bir fiyatla ağırlayacak. 
Ramazan süresinde minumum 150 kişilik iftra yemeklerinde ise fasıl grubu otelin hediyesi.
Kişi başı 38 TL'den başlayan farklı menü seçenekleri Grup fiyatları minumum 20 kişi geçerli olup KDV dahil. Menü fiyatlarına limitsiz ayran, limonata, meyve suyu, çay ve filtre kahve dahil olacak.
Rezervasyon: 463 90 90
 
 
Balçova Termal
Yıllardır açık büfe iftarlarıyla binlerce kişiği ağırlayan Balçova Termal Tesisleri bu yıl iftar sofralarını mekan dışına taşıyarak A’lacarta bahçesinde,  kuş sesleri arasında verecek. Canlı fasıl eşliğinde gerçekleşecek olan iftar yemekleri  set mönü veya açık büfe verilecek. Set Mönü fiyatları 35, 40 TL arasında değişirken, fasıl eşliğinde açık büfe ise 40 TL. 
Rezervasyon: 259 01 02

 
Lamia Gemisi’yle deniz üzerinde iftar
 

Lamia Gemisi Ramazan boyunca İzmir Körfezi'nin eşşiz manzarası ve huzur veren denizin serinliğinde iftar yemeği için Pasaport İskelesi yanından demir alıyor. 
 
Misafirler arzu ederlerse iftar öncesi gelerek güvertelerden İzmir'in meşhur günbatımını seyredebilecek, daha sonra bir buçuk saat süren körfez gezisine başlayacak. 
 Lamia Gemisinin geleneksel iftar mönüleri canlı fasıl gurubuyla oldukça zengin ve iddialı.  
Kırmızı et mönüsü 65, Hindi ve  Tavuk mönüleri ise 55 TL.
Rezervasyon: 484 84 41


Geleneksel lezzetler Naci Usta’da
İzmir’in lezzet ve ürünleriyle ünlü mekanlarından biri olan Naci Usta’da geleneksel Ramazan Lezzetlerine imza atmaya hazır. Narlıdere’de yer alan mekan geniş bahçe ve kapalı mekan seçenekleriyle yüzlerce kişiye hizmet verme olanağına sahip.  Zengin osmanlı mutfağımız ,ve açık büfe hizmet verecek olan ve  8 çeşit mönü hazırlanan Naci Usta’da fiyatlar 40 ile 50 TL arasında değişiyor.
Rezervasyon:239 41 01
 
 
Ramazan’ın en güzel lezzetleri Margaux Restaurant’ta
Mövenpick Hotel İzmir, Türk ve Osmanlı mutfağının birbirinden özel tatlarını Margaux Restaurant’ta Ramazan boyunca her akşam kurulacak açık büfe iftar sofrasıyla misafirlerinin beğenisine sunuyor.
Medine hurmasından, Anadolu’nun en lezzetli peynirlerine, Kayseri pastırmasından, ev yapımı reçellere kadar zengin iftariyeliklerle donatılacak açık büfede; geleneksel Türk ve Arap mezelerinin en güzel örnekleri, Ege’nin gözbebeği zeytinyağlılar ve özenle hazırlanmış yöresel çorbalar, börekler, Saray yemekleri gibi seçme lezzetler yer alıyor. Gaziantep’in meşhur baklavaları, Ramazan sofralarının olmazsa olmazı güllaç ve daha pek çok karşı koyamayacağınız tatlı çeşidi ise limitsiz meşrubat seçeneğiyle bu ziyafeti renklendiriyor.
Canlı fasıl müziği eşliğinde, keyifli bir iftar sofrasında sizleri ağırlamaya hazırlanan Margaux Restaurant’ta, limitsiz meşrubat ile açık büfe iftar büfesi kişi başı 55 TL, gruplarda 42 TL +KDV.
Rezervasyon: 488 1414     
 
Açık havada iftar keyfi
Buca'nın en güzel mekanlarından biri olan Buca Atlıspor tesisleri restoran bölümü yenilendi. Düğün ve yemeklerin gözde mekanlardan biri olan Buca Atlıspor tesisleri Ramazan'da da müşterilerine yönelik özel bir mönü hazırladı. Ramazan ayı boyunca Açıkhava'da 100 kişiden, maksimum bin kişiye kadar çıkabilen mekanda mönü  olarak Çorba (mercimek veya ezogelin),  Ara sıcak (sigara böregi ve mini içli köfte),  Özel soya soslu piliç tandır, Salata
 
Tatlı ( kazandibi), Meşrubat olarak belirlendi.Ayrıca İlave olarak açık büfe'de  sınırsız çay, kahve, nescafe servisi ve masalara serpme  hurma, kuru incir, kuru kayısı ve ceviz de bulunacak. Fasıl müziğiyle renklenecek iftar mönüsünün fiyatı KDV dahil 30 TL olarak belirlendi. Yetkililer, gruplara ayrıca özel indirimlerin yapılacağını belirttiler.
Telefon:0 533 2691869-0 542 3391601
 
Marla’da Gün batımı eşliğinde iftar
İZMİR’in merkezinde yer alan gözde 4 yıldızlı otellerinden Marla, ürün kalitesi ve lezzetiyle de iftar yemeklerinden Ramazan ayı boyunca adından söz ettirmekte kararlı.  Marla Çatı Restoran’da gün batımının en güzel gözlemlendiği körfez manzaralı İzmir akşamlarını Tasavvuf Musikisinin en seçkin örnekleriyle tamamlanacağı iftar akşamları iftariye tabağıyla başlayacak.
Tereyağı, tulum peynir, beyaz peynir, Zeytin(yeşil-siyah),  Domates, Salatalık,  Hurma’dan oluşan iftar tabağı’yla başlayan ve günün çorbası, pastırmalı börek, mevsim salatasının yanı sıra her gün değişen ana yemekleriyle iftarını açmak isteyenlerin vazgeçilmezi olma konusunda oldukça iddialı. Genel Müdür Bircan Tağıl, Satış Pazarlama Müdürü Sevil Başar, Ön Büro Müdürü Zafer Sak ve Servis şefi İlkay Şehirlioğlu’nun ev sahipliğinde hazırlanan iftar mönüleri için belirlenen tek fiyat 43.00  TL+ KDV olarak belirlendi.  Tüm mönülere sıcak içecek ve meşrubat dahil. Yöneticilerin verdiği bilgiye göre hizmet kalitesinin aksatılmaması için ön rezervasyon gerekli. 
Rezervasyon: 441 40 00

Rose Garden 1941’de iftar
Kültürpark Tenis Kulüp içerisinde yer alan “Rose Garden 1941” Restoran Ramazan ayı içerisinde keyifli iftar sofralarıyla hizmet vermeye devam edecek.
Hurma, siyah zeytin, yeşil zeytin, beyaz peynir, tulum peyniri, pastırma, domates, salatalık söğüş, kuru kayısı, tereyağı ve reçel, helva, Ramazan pidesi’nden oluşan  İftariye Tabağının ardından
Mönüde ara sıcaklar, ana sıcaklar yer alıyor. Rose Garden 1941’de ürün farklılığı fiyat farklılığı da getiriyor ve mödüler 45, 50, 55, 60 TL +KDV arasında değişiyor.
Rezeryazyon: 441 51 36

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv