İngiltere’ye “Eşrefpaşa modeli”

  • 0
  • 728
Yazı Boyutu:

 

İngiltere’ye “Eşrefpaşa modeli” İzmir ziyaretinde“Türkiye’nin tek belediye hastanesi” olan Eşrefpaşa Hastanesi’nin çalışmasistemi üzerine brifing alan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Yöneticisi June Crown,toplum sağlığına yönelik çalışmalarını çok başarılı ve ilginç bulduklarını vebu çalışmaların İngiltere için bile örnek teşkil edecek düzeyde olduğunusöyledi. 

İzmir’de gerçekleştirilen AvrupaSağlıklı Kentler Ağı ve Avrupa Ulusal Sağlıklı Kentler Ağı Yıllık İş ve TeknikKonferansı kapsamında kente gelen yabancı konuklar, İzmir Büyükşehir BelediyesiEşrefpaşa Hastanesi’ni de ziyaret etti. “Sağlık ve Refah için Yenilik vePaylaşılmış Yönetişim” temalı konferansın katılımcılarından 14 kişilik birheyet, “Türkiye’nin tek belediye hastanesi” olma ünvanını taşıyan EşrefpaşaHastanesi’ne yaptıkları teknik gezide olumlu izlenimler edindi. Konuklar, hastanedeözellikle toplum sağlığına yönelik gerçekleştirilen çalışmalardanetkilendiklerini kaydetti.İngiltere, İrlanda, Litvanya,Estonya, Bosna Hersek, Moldova gibi ülkelerden gelen konuklara hastaneyle ilgili bilgi veren Eşrefpaşa HastanesiBaşhekim Yardımcısı Dr. Melda Uçar, Avrupa Sağlıklı Kentler Konferansı’ndaEşrefpaşa Hastanesi olarak bir sunum yaptıklarını ve açtıkları stantlahastanenin tanıtımına katkı koyduklarını hatırlattı. Uçar, sunumun ardındanDünya Sağlık Örgütü (WHO) Toplum Sağlığı Konsültanı June Crown’un, İzmirBüyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin çalışmalarına ilişkin çok olumlugörüşlerini konferans katılımcılarıyla paylaştığını hatırlattı. Crown’un, genelhastane faaliyetlerinin dışında, ikinci basamak bir hastane olmasına rağmenEşrefpaşa Hastanesi’nin toplum sağlığına yönelik çalışmalarını çok başarılı veilginç bulduklarını ve bu çalışmaların İngiltere için bile örnek teşkil edecekdüzeyde olduğuna dair görüşlerini aktardı.  
 
“Sağlık için tümsektörler koordineli çalışmalı”
Eşrefpaşa Hastanesi’nin İzmir’deyaşayan tüm insanlar için yüksek kaliteli, eşit olanaklı ve ekonomik sağlıkhizmeti vermeyi amaçladığını belirten Uçar, 105 yıllık geçmişiyle kentin enköklü ve güvenilir sağlık kurumlarından biri oldukları vurguladı. Dr. Uçar,“Hastanemizde, rutin teşhis ve ikinci basamak sağlık sağlayıcı olarak verilentedavi hizmetlerinin yanı sıra, koruyucu sağlık hizmetleri ile mahalleler veokullarda sağlık eğitimleri veriyoruz. Koruyucu sağlık hizmetlerinin, sağlıkolanaklarından kısıtlı olarak yararlanabilen hastalar için eşitlik duygularınıgeliştirdiğine de inanıyoruz” dedi. 

İzmir, Avrupa’yıağırladı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik düzenlenen“Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı”, bu yıl İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndegerçekleştirildi. Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan “Sağlık 2020”prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması,“Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim” olarak belirlenmiş vekonferansta yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halksağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konular ele alınmıştı.Toplantıya,“Sağlıklı Kentler Ağı”na üye olan 37 Avrupaülkesindeki 97 kentten belediye başkanları, üst düzey yöneticiler ve projekoordinatörleri ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılmıştı. Ayrıca AvrupaKomisyonu, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programıtemsilcilerinin de katılımıyla İzmir’e yaklaşık 400 ziyaretçi gelmişti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv