Sağlıklı yaşam için bilinçli spor

  • 0
  • 674
 Sağlıklı yaşam için bilinçli spor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tarih-Eğitim ve Kültür Derneği AKADEMİKDER tarafından hazırlanan "Sağlık İçin Spor" adlı konferans Fuar İzmir Sanat Merkezi Oditoryum Salonunda gerçekleştirildi. Prof. Dr. Çetin İşlegen özellikle erkeklerde 40-45, kadınlarda ise 50-55 yaşlarında olan sporcuların sürekli olarak sağlık muayenesinden geçmesi gerektiğini vurguladı.
     
Tarih-Eğitim ve Kültür Derneği AKADEMİKDER 'in düzenlediği, dernek üyeleri ve dinleyicilerin katıldığı konferansta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Çetin İŞLEGEN spor ve sağlık üzerine konuşma yaptı.
 Çocukların spora yönlendirilmesi gerektiğinin vurgusunu yapan Prof. Dr. İşlegen "Aileler çocuklarının 2 yaşında bile spora yatkınlıklarının olup olmadığını görebilirler. Mesela oyun bahçesinde çocuğun aktivelerinden yatkınlığını saptayabilirler. Ancak teknolojinin gelişmesiyle çocuklar hareketsiz hale geldi. Çocuklarımızı toplumsal olarak bilinçli bir şekilde spora yönlendirmeliyiz. 12 yaşından itibaren çocuklar haftada en az 2 gün spor aktivitesi içinde olmalı. Ancak bunu yaparken eğlendirici olmalı. " dedi.
 
SAĞLIK MUAYENESİ ÇOK ÖNEMLİ
Prof. Dr. İşlegen spor yapan insanların sağlık spor muayenesinin mutlaka yapılmasının önemini belirterek ülkemizde bu konuda eksiklerin olduğunu söyledi. Özellikle erkeklerde 40-45, kadınlarda ise 50-55 yaşlarında olan sporcuların sürekli olarak sağlık muayenesinden geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

" SAĞLIKLI OLDUKTAN SONRA HER TÜRLÜ SPORU YAPABİLİRSİNİZ "
     Egzersizin ne kadar sıklıkta, nasıl yapılması konusunda bilgiler veren Prof. Dr. İŞLEGEN herkes sağlıklı bireyin istediği her türlü sporu yapabileceği konusunda vurgu yaptı. Prof. Dr. İşlegen " Evde bile tek bir sandalye ile basit egzersizler yapılabilir. Sağlıklı olduktan sonra her türlü sporu yapabilirsiniz.  Hareketsiz yaşam her türlü sağlık sorunlarına gebe. " diyerek dinleyicilere yapılabilecek aktiviteler konusunda basit örnekler verdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv