ŞİİRSEL BİR ŞÖLEN MAVİ NOKTA POETİK OPERA’SI İZMİR DEVLET OPERA ve BALESİ’NDE

İZDOB 26 mayıs cuma günü ve 27 mayıs cumartesi günü saat 20.00’de Selman Ada’nın bestelediği Tarık Günersel’in librettosunu yazdığı poetik opera “Mavi Nokta”yı sahneye taşıyacak

  • 0
  • 790
  ŞİİRSEL BİR ŞÖLEN MAVİ NOKTA POETİK OPERA’SI İZMİR DEVLET OPERA ve BALESİ’NDE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZDOB 26 mayıs cuma günü ve 27 mayıs cumartesi günü saat 20.00’de Selman Ada’nın bestelediği Tarık Günersel’in librettosunu yazdığı poetik opera “Mavi Nokta”yı sahneye taşıyacak. Dünya prömiyeri  11 Ekim 1997’de İzmir’de gerçekleşen eser insanlığın binlerce yıllık geçmişinden günümüze uzanan serüvenini şiirsel bir dille anlatıyor.
Türk müzik tarihinde önemli bir yere sahip olan Mavi Nokta yaratıcıları tarafından “şiirsel uygarlık tarihinden uzaya doğru geniş bir yelpazede yansıtan eser” olarak tanımlanan eser, Anadolu ezgilerini, kimi zaman Afrika mitini, Mısır tanrılarını, insanlığı öykülüyor.

Mavi Nokta müziğin ve şiirin buluştuğu etkileyici bir eser. Kainata uzanan yapıt izleyenlerinde farklı bir boyut açıyor. Elhamra Sahnesi’nde seslendirilecek eserin orkestra şefliğini Tulio Gagliardo yapacak. Eserin koro yönetmeni  Ahmet Kahyaoğlu; eseri seslendirecek sanatçılar ise  Soprano Nurgün Baburhan, Evrim Keskin Özülgen, Tenor Barış Yanç, Bariton Murat Duyan, Bas Soner Yıldırım, Barış Yener .
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv