“Ucuz otopark, ücretsiz servis” dönemi başladı

  • 0
  • 641
 “Ucuz otopark, ücretsiz servis” dönemi başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alsancak trafiğine nefes aldıracak "indirimli otopark" ve "ücretsiz ring seferi" uygulaması başladı. 1200 araç kapasiteli Kahramanlar Kapalı Otoparkı'nın daha verimli kullanılmasını hedeflenen proje kapsamında  sadece  4 TL ödeyerek araçlarını bu otoparka bırakan sürücüler, ücretsiz ring aracıyla Alsancak'a ulaşabiliyor. Büyükşehir, otoparkın aylık abone bedelini de 150 TL’den 100 TL’ye indirmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki kapalı otopark kullanım alışkanlığını artırmak ve özel araçların yol güzergahlarına park etmelerini önlemek amacıyla Alsancak Kahramanlar bölgesine özel olarak hazırladığı eylem planı hayata geçti. "Park et, ringle devam et" adı verilen proje kapsamında, Kahramanlar Otoparkı'nı merkez alarak Alsancak'taki 4 kapalı otoparkı birbirine bağlayan ücretsiz ring seferlerine başlandı. Uygulamaya paralel olarak 1200 araçlık kapasitesiyle kentin en büyük kapalı otoparkı niteliğindeki Kahramanlar Otoparkı’nın giriş ücretleri 4 TL'ye, aylık abone bedeli de 150 TL’den 100 TL’ye indirdi. Söz konusu uygulamayla, yüksek kapasitesine rağmen doluluk oranı yüzde 5’ler düzeyinde seyreden Kahramanlar Kapalı Otoparkı'nın cazibesinin artırılması amaçlanıyor.

Abonelik ücreti de indirildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü, sistemin daha verimli işlemesi amacıyla Kahramanlar Katlı Otoparkı'nın fiyat tarifesinde yaptığı yeni düzenleme daha önce 0-4 saat için 6 TL olan park ücreti  ile akşam saatlerini kapsayan (19.00-09.00) 5 TL'lik tarife ise yine indirimle birlikte 4 TL olarak belirlendi.

10 dakikada bir ücretsiz ring seferi
Yol kenarlarına park etmiş özel araçları otoparklara çekmeyi amaçlayan ring sistemi kapsamında hizmete başlayan ring araçları, Kahramanlar Kapalı Otoparkı'ndan hareket ederek sırasıyla, Kültürpark 26 Ağustos Kapısı karşısı, Lozan Meydanı, Gazi İlköğretim Okulu (Plevne Bulvarı ile Talatpaşa Bulvarı kesişimi), Alsancak Tam Otomatik Otoparkı (Ali Çetinkaya Bulvarı üzeri) ve Alsancak Spor Salonu duraklarına uğruyor. Ring seferi başlangıç noktası olan Kahramanlar Katlı Otoparkı'nda tamamlanıyor.

4 adet servis aracıyla başlayan uygulamadan yararlanabilmek için abonelik kartı veya günlük otopark fişinin gösterilmesi yeterli oluyor. Servisler 07.00-23.00 saatleri arasında hafta içi ve Cumartesi günleri 10 dakika, Pazar günleri ise 30 dakika arayla sefer yapıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv