10 Santimlik İp, İkizleri Yaşama Bağladı

  • 0
  • 1.170
Yazı Boyutu:

Geçirdiği bir operasyon sonrası yaşadığı üç gebeliği düşükle sonuçlanan, bir bebeği de 6 aylık doğan İzmirli Cavidan Özcanşen, beşinci kez ikiz bebeklere hamile kalınca doktorunun yaptığı özel bir uygulamayla önceki gün Universal Ege Sağlık Hastanesi’nde sağlıklı bir şekilde ikizlerini kucağına aldı.
 
İzmirli Cavidan Özcanşen’in bankacılık sektöründe çalıştığı İstanbul’da geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yapılan bir operasyonun ardından geçirdiği 2 gebelik de düşükle sonuçlandı. İlki 19’uncu, diğeri de 20’nci haftada düşükle sonuçlanan gebeliklerinin ardından üçüncü kez hamile kaldığında ise düşük riski olduğu için 25 hafta boyunca kıpırdamadan yattı, ancak henüz 6 aylıkken bebeği erken doğumla dünyaya getirdi ve bebek 4 ay boyunca yoğun bakımda kalmak zorunda kaldı.
 
Boray adında erkek çocuğu olan çift, bir süre sonra ikinci bir bebek sahibi olmak istedi ancak dördüncü kez yaşadığı hamilelikte de düşük yaşadı. Geçirdiği üzücü olaylar nedeniyle bir daha bebek sahibi olmayı düşünmeyen Özcanşen, bu kez planlamadıkları halde ikiz bebeklere hamile kaldığını öğrendi, ancak umutsuzdular. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Yakup ERATA  ve Op. Dr.  Gürsoy  PALA, hastaya daha önce uygulanan düşüğü engellemek için rahim boynunun bağlanması yöntemini daha farklı şekilde bir uyguladı. Bebekler düşmesin diye bu kez sezaryen gibi direkt karnı açılarak ameliyatla rahim boynu bağlanan anne, 8 buçuk ay boyunca oldukça sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirdi. Önceki gün Universal Ege Sağlık Hastanesi’nde Ata ve Ateş adında iki sağlıklı bebek dünyaya getiren Cavidan ve Deniz Özcanşen’in mutlulukları yüzünden okunuyordu.
 
“Çocuklarımı Hayata Bağlayan İpliği Saklayacağım”
Beş kez hamilelik geçiren ve biri erken doğum, üçü de düşükle sonuçlanan Özcanşen, “Bebekleri kucağımıza alana kadar doğacaklarına inanmıyordum. Hatta bir gün öncesine kadar isimlerini bile düşünemedik. İlk kez hareket edip kendi işimi kendim yaptığım sağlıklı bir hamilelik yaşadım. Çok zor günler geçirdik ama bu hamileliğimde daha önce yaşayamadığım herşeyi bu kez yaşadım. Şimdi üç oğlum var ve binlerce kez şükrediyorum. İkizlerimi yaşama bağlayan doktoruma ne kadar teşekkür etsem az. Doğumdan sonra doktorum bebeklerimi hayata bağlayan dikişten çıkan o ipliği bana verdi, ömür boyu saklayacağım” diye konuştu.
 
Düşüğü Engellemek İçin Karın İçinden Dikiş Atıldı
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Yakup ERATA, hastaya uzun süre önce yapılan konizasyon denilen rahim ağzı kazıma işlemi nedeniyle yaşadığı üç gebeliğin düşükle, birinin de erken doğumla sonuçlandığını belirterek, şu bilgileri verdi:  “Hastamıza daha önceki gebeliklerinde ‘serklaj’ denilen rahim boynu dikiş atılarak bağlanmış. Bu uygulamanın hastanın ikiz bebek beklediği de göz önüne aldığımızda kesinlikle yeterli gelmeyeceğini ve yine düşükle sonuçlanacağını düşündüğümüz için farklı bir uygulama yaptık. ‘Abdominal serklaj’ denilen ve rahim boynunu karnı ameliyatla açıp dikişle bağlayarak gerçekleştirdik. Zor ve riskli bir uygulama, ancak başarılı oldu. Ardından yapılan tarama testinde artmış kromozom bozukluk riski nedeniyle (down sendrom riski) amniosentez dediğimiz anne karnındaki bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan örnek alma  işlemi de yapıldı. Sağlıklı bir hamilelik döneminin ardından 37’nci haftada biri 2480, diğeri de 2530 gramlık olarak dünyaya geldiler.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv