10 yıldır eksilmeyen özlem

  • 0
  • 1.004
Yazı Boyutu:

İzmir’in unutulmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün 10. yıldönümünde özlemle anıldı. Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Başkan Ahmet Piriştina’nın oğlu ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, merhum başkanın eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina Subaşı, ablası Mergim Gülmen ile sevenleri katıldı. Törene katılanlar Piriştina’nın mezarına karanfil bırakarak dua etti. Kur’an Kerim okunduğu törende lokma dökülerek vatandaşlara dağıtıldı. 

Bu yıl ölüm yıldönümünün Babalar Günü’ne denk gelmesi nedeniyle duygusal anlar yaşayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “10 yıldır bizi yalnız bırakmıyorsunuz. 10 sene önce bu saatlerde evde ‘bu soyadına layık olacağız’ diye söz vermiştik. Bundan sonra da bu soyadına layık olacağız. Tüm babaların babalar gününü kutluyorum. İhmal sonucu yaşamını kaybeden 301 maden işçimizin  babasız kalan evlatlarına da sevgilerimi gönderiyorum” diye konuştu. 

Büyükşehir Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, “10 geçti ama her şey ilk günkü gibi taze, sanki aramızda gibi. Her kula nasip olmayacak izler bıraktı. Bıraktığı iz çok derin ve  hiçbir zaman silinmeyecek. İzmirliler kendisini hiç unutmayacak” dedi.

Konuşmaların ardından Ahmet Piriştina’nın ölümünün ardından açılan Anı Defteri’ne İzmirlilerin yazdığı mesajların okunması ve Levent Piriştina’nın kızı Damla’nın dedesinin mezarı başında dua etmesi törene katılanları duygulandırdı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv