100 çocuk erkekliğe adım attı

  • 0
  • 1.064
Yazı Boyutu:

Çeşitli sosyalprojeleri aksatmadan devam ettiren Çiğli Belediyesi, geleneksel hale getirdiğitoplu sünnet şölenini bu yıl da düzenledi. Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan6. Toplu Sünnet Şöleninde 100 minik erkekliğe ilk adımı attı.


Çiğli Belediyesi bu yıl 6. kez minikler için toplu sünnetşöleni düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile eşi Ayfer Solak’ın evsahipliği yaptığı şölende 100 sünnet çocuğu ve ailesi için şölen düzenlendi.Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile sünnetçocuklarının yakınlarının katıldığı şölende minikler eğlenceye ilk olarakkendileri için verilen yemekle başladılar. Ardından gecenin eğlence bölümübaşladı.  Gece boyunca Türk halk müziğive pop müzik şarkıcıları, çocuklar ve yakınları için konser verirken,illüzyonist Ahmet Küçükdoğan yaptığı gösterilerle minikleri kendine adetahayran bıraktı. Gece boyunca taht üzerinde minikler ücretsiz olarak fotoğrafçektirirken, sünnet çocuklarının yakınları da müzik eşliğinde bol bol halaylarçekti.

Dans gösterisi büyüledi
Bir televizyon kanalında düzenlenen “Yetenek Sizsiniz”yarışma programının finalisti Grup Dir şölende oldukça hareketli dans ve davulşovlarıyla büyük alkış topladılar. Şölen boyunca çocuklarla yakından ilgilenenBaşkan Solak, sünnet pastasını, eşi Ayfer Solak ve sünnet çocuklarıyla birliktekesti, ardından çocuklara kendi elleriyle yedirdi. Gece boyunca çocuklarla bolbol hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Solak, daha sonra tüm sünnetçocuklarına okul ve beslenme çantası, boya seti, oyun hamuru ve kırtasiyesetinden oluşan hediyeler dağıttı. Oldukça eğlenceli bir gece geçiren miniklereayrıca gece boyunca sınırsız pamuk şeker ve sünnet şerbeti ikram edildi.Gecenin sürprizi ise havai fişek gösterisi oldu.

Sosyal projelere devam
Belediyenin yaptığı sosyal projelerle halkın yanındaolduğunu belirten Başkan Metin Solak, geleneksel hale gelen sünnet şölenleriylede önemli bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Belediyenin görevininsadece yol kaldırım yapmak olmadığını vurgulayan Solak şöyle konuştu;“Başarıyla uyguladığımız sosyal projelerimizi devam ettireceğiz. 65 yaş üstüyaşlılarımızın evlerini temizliyoruz. Birçok aileye sıcak yemek yardımıyapıyoruz. Evlerinin boya badana tamirat işlerine destek oluyoruz. Yine toplusünnetlerle birçok ailemizle bir araya gelerek, çocuklarımızın önemli bir gününeşahitlik ediyoruz. Bu törenler erkek çocuklarımızın gelecek yaşamlarınışekillendiren birkaç önemli andan biri. Bizler de geleneklere önem veren hizmetanlayışımızla her yıl çocuklarımız için toplu sünnet şölenleri düzenliyoruz.İnşallah bu çocuklarımızın damatlıklarını da görürüz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Arşiv