100. Yılını Rotary Senfoni Orkestrası İle Kutluyor

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Rotary Vakfının 100. Yılını “Rotary Senfoni Orkestrası”  ile kutluyor. Dönemin en önemli kültür sanat projesiyle aynı zamanda Rotary’nin uzun yıllardır süren “Çocuk Felcine Son” projesine farkındalık yaratacak.

  • 0
  • 1.037
100. Yılını Rotary Senfoni Orkestrası İle Kutluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Rotary Vakfının 100. Yılını “Rotary Senfoni Orkestrası”  ile kutluyor. Dönemin en önemli kültür sanat projesiyle aynı zamanda Rotary’nin uzun yıllardır süren “Çocuk Felcine Son” projesine farkındalık yaratacak.
 
Rotary’nin kuruluşunun 112. Yılını, Rotary Vakfı’nın da 100. Yılını bir kültür sanat etkinliği ile kutlamak amacıyla kurulan “Rotary Senfoni Orkestrası”,  Şef Uğur Sayınbatur eşliğinde İzmir’in yetiştirdiği ünlü ses sanatçılarından Tenor Aydın Uştuk, Soprano Ayşe Şener ve Pop Vokal Sedat Yüce şarkılarıyla sanatseverlerle buluşacak. Dünya klasiklerinden aryalar, valsler, caz ve popüler müzik örneklerinin senfonik düzenlemelerini dinleyici ile buluşturacak olan 60 kişilik orkestranın yanı sıra, Koro Şefi Şebnem Çetinkaya ve Pınar Sayınbatur eşliğinde 40 kişilik İzmir Özel Türk Koleji Çok Sesli Çocuk Korosu da UNICEF’in Dünya Çocukları için yazılmış Milli Marşı’nın seslendirecek.
 
Harika Çocuklar Sahne’de..
Konserde aynı zamanda “Harika Çocuklar” olarak adlandırılan ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde eğitimlerine devam ederek Romanya'da düzenlenen uluslararası piyano yarışmasında birincilik ödülü alan 13 yaşındaki Kaan Turan, Belçika'da düzenlenen Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması ikincilik ödülü alan 12 yaşındaki Nehir Özzengin ve Trompet Sanat Dalı'nda Öğretim Görevlisi Uğur Sayınbatur ile eğitimlerine devam eden 12 yaşındaki Derin Gezgin de solo eserlerle sahnede olacak.
 
Genç Sanatçılara Destek
Konserin amacının genç sanatçıları teşvik etmek, onlara sahne deneyimini yaşatarak gelişimine destek olmak ve de ülkemizde çok sesli müziğin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak olduğunu söyleyen Rotary 2440. Bölge Fedrasyonu Başkanı İsmail Rodoplu, “ Sanatın ve sanatla ilgilenmenin kişinin, özellikle de gençlerin bireysel gelişimine büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Ayrıca gelecek kuşakların modern dünya ile etkileşiminde de kendilerine büyük yararlar sağlayacağına inanıyoruz. Bütün bunların yanında Rotary’nin en önemli projelerinden biri olan “Çocuk Felcine Son” kampanyasına destek vermiş oluyoruz. Rotary Senfoni Orkestrası Rotary 2440. Bölge’nin uzun soluklu bir kültür sanat projesi olarak ilk adımını bu konserle atıyor, umarız uzun yıllar bu projeyi sürdürülebilir bir proje olarak ülkemizin kültür sanat hayatına katkıda bulunmaya devam ederiz ” şeklinde konuştu.
 
 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan "Rotary Senfoni Orkestrası" konseri  22 Şubat 2017 Çarşamba günü akşam saat 20:00’de sanatseverlerle buluşacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv