“1002. Gece” sergisi EÜ 50. Yıl Köşkü’nde açıldı

Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Danışma Kurulu ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı katkılarıyla Ege mezunu Nükleer Tıp Uzmanı Ebru Yücesoy Bayar’ın “1002. Gece” sergisi açıldı.

  • 0
  • 517
“1002. Gece” sergisi EÜ 50. Yıl Köşkü’nde açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Danışma Kurulu ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı katkılarıyla Ege mezunu Nükleer Tıp Uzmanı Ebru Yücesoy Bayar’ın  “1002. Gece” sergisi açıldı.

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 50.Yıl Köşkü Sanat Galerisi’nde gerçekleşen sergi açılışına EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, akademisyenler, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

 “Değişim ancak kadın ruhunda başlar”
Sanatçı Ebru Yücesoy Bayar, serginin açılışını, “1002. gecede Şehrazat’ın masalları tükendi. Sıra bizde. Ruhumuza bakıp fısıldama zamanı. Açıl susam açıl” diyerek yaptı ve katılımcıları salona davet etti. Bayar, açılış konuşmasında projesine “Kutsal Geyiğin Ölümü” mitinden yola çıkarak başladığını vurguladı. Resimlerinde ana tema olarak, kurban kadınların geyikler üzerinde durduğunu belirten Bayar; artık kadınların üzerine geçirilen kurban kıyafetini atma zamanı geldiğini belirterek değişimin ancak kadın ruhunda başlayabileceğini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan, sanatçı Ebru Yücesoy Bayar’a “Teşekkür Belgesi” verdi.
Sanatçı Ebru Yücesoy Bayar’ın hekimlik mesleği ve resim çalışmalarının yanı sıra edebiyat dergilerinde yayımlanmış kısa öyküleri bulunuyor. Bayar, son yıllarda yaptığı resimleri kısa öyküleriyle birlikte sergiliyor. “1002. Gece” sergisi 15 Nisan’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
Mert Akın – Ali Şahini
İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv