100’üncü yaşa özel kutlama

İzmir Soroptimist Kulübü, kurucularından ve onur konuğu, Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda’nın 100’üncü yaşını kutladı.

  • 0
  • 1.141
100’üncü yaşa özel kutlama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Soroptimist Kulübü, kurucularından ve onur konuğu, Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda’nın 100’üncü yaşını kutladı.

Kadınların ve gençlerin sağlık, çevre, ekonomi, eğitim ve kültürel açıdan statülerinin yükseltilmesi için çabalayan İzmir Soroptimist Kulübü, Gündoğdu Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na fayton gezisi ile başlattığı kutlamayı, Cumhuriyet Meydanı'nda balonlar uçurularak sürdürdü. Anıların anlatıldığı Swissôtel’te gerçekleştirilen kutlamada konuşan İzmir Soroptimist Kulübü Başkanı Prof. Dr. Didem Karadıbak, “100 yaş çok kişiye nasip olmaz. Ayşe Mayda, çağdaş laik bir Türk kadını olarak başarılı çalışmalar yaptı. Mayda, aynı zamanda ülkemizde ilkleri yaşayan yaşatan bir kişi. Hayırsever kişiliği ile sivil toplum kuruluşlarında pek çok başarılı çalışmalara imza attı. Biz de bugün açıklamak istiyoruz; dört yılda bir Ayşe Mayda adına bir öğrenciye burs vereceğiz. Herkesin bir sivil toplum örgütünde çalışması gerekli. O zaman toplumumuz daha iyi yerlere gelir” dedi. Kutlamada Ayşe Mayda’nın komşusu İzmir Özel Türk Koleji Uşakizade Köşk Müdürü Ahmet Gürel’in hazırladığı tanıtım filmi gösterildi. Mayda’nın yaş günü olan 3 Eylül günü gerçekleştirilen kutlamadan Dragos Mateescu'nun çektiği görüntüler de izletildi. Kutlama İzmir Soroptimist Kulübü üyelerinin Ayşe Mayda ile anılarını anlatmalarıyla son buldu.

100’üncü doğum günü pastasını kesen Ayşe Mayda, şunları söyledi: “Ne zaman 100 yaşına geldim? Zaman o kadar çabuk geçiyor ki, nasıl geçtiğini anlamadım. Bu süreçte çok şey değişti. İlk olarak cezaevindeki kadınlara gidip okuma ve yazma dersleri verdik. Tiyatro yaparak para topladık ve dikiş makineleri aldık. Kadınlar burada dikiş dikip diktilerini sattılar ve para kazandılar. Zamanlar kulübümüz ilerledi. Yeni şubeler açıldı. Türkiye’nin kalkınması için eğitim şart. Eğitim için çok uğraştık. Okullar kurduk. En önemlisi burslar verdik.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv