1200 kişiyle kahvaltı

  • 0
  • 1.001
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi “Sağlıklı Beslenme Hareketi ”nde binlerce kişiye kahvaltılık ikram etti. “Kahvaltı Herşeydir” sloganı ile başlatılan kampanyada Karşıyaka İskele yanında kurulan stantlarda yöresel kahvaltılık ürünlerinin satışı, tadımı yapılırken diyetisyenler halka sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmeler yapacak.
 
Deniz kenarına kurulan masalarda 1200 kişi ile birlikte sabah kahvaltısına katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Sağlıklı kent, sağlıklı insanı hedefledik.  Sağlıklı insan güne kahvaltıyla başlamalı. Kahvaltıyı alışkanlık olarak kazanılması için güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızla bir arada kahvaltı yapıyoruz. Çorba Çeşmesi’ni hazırladık. Her gün vatandaşlarımıza sıcak çorba ikram edeceğiz. Kampanyamız vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü, farklı yerlerde sürdüreceğiz.” Dedi.
 
Kampanya kapsamında gün üç gün boyunca Karşıyaka İskele yanında kurulan sahnede müzik gösterileri, Hakan Doğanay şov yer alacak.  Ayrıca diyetisyenler ile söyleşiler gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında “Kahvaltıda Gülümseyen Yüzler” konulu mini fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Vatandaşların evlerinde  ailecek kahvaltı yaparken çekecekleri fotoğrafları getirenlere çekilişle hediyeler verilecek.
 
10 BİN KİŞİYE KAHVALTILIK
Kahvaltının her gün mutlaka yapılmasını alışkanlık haline getirilmesi için Karşıyaka Belediyesi bir hafta boyunca kahvaltılık paketler dağıtacak. Pınar Süt’ün sponsorluğunda gerçekleşecek kampanyada Bostanlı ve Karşıyaka İskele önlerinde her sabah gevrek-peynir-tereyağı ve meyve suyundan oluşan paketler dağıtılacak. Pazartesi başlayıp Cuma gününe kadar sürecek etkinlikte 10 bin paket kahvaltılık dağıtılacak. Karşıyaka Belediye araçlarından da aynı anda sıcak çorba ve çay ikramları sürdürülecek.   
Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen “Sağlıklı Beslenme Hareketi” daha sonraki günlerde farklı konseptlerde sürdürülecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv