13 yıllık şenlik göz doldurdu

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Konak Halk Oyunları Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu.

  • 0
  • 405
13 yıllık şenlik göz doldurdu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Konak Halk Oyunları Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen ve İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Konak Belediyesi’nin halk oyunları kurslarına katılan 300 kursiyer yetenekleriyle göz doldurdu. 7’den 70’e her yaş grubundan 13 ekibin sahneye çıktığı gecede zeybekten halaya, romandan horona kadar Türkiye’nin farklı yörelerinden halk oyunları sergilendi. Etkinliği Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yasin Öztürk, belediye meclis üyeleri,  muhtarlar ve çok sayıda davetli izledi. Bu yılki şenliğin Ramazan Ayı’na denk gelmesinden dolayı gösteriler öncesi tüm davetlilere ve halk oyunları ekiplerine Konak Belediyesi tarafından hazırlanan iftar menüleri ikram edildi.

ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÇOK ÖZEL GÖSTERİ
Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü’nce organize edilen gecede kursiyerlerin yanı sıra Ulusal Down Sendromlular Derneği İzmir Şubesi’nin halk oyunları ekibi de konuk ekip olarak sahne aldı. Down Sendromlu çocuklar sahnedeki zeybek oyunuyla izleyicilerin büyük beğenisini kazanırken, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını bir kez daha kanıtladı. Gösterinin ardından sahneye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, konuşmasına danslarıyla geceye renk katan Down Sendromlu çocuklara teşekkür ederek başladı. “İnsan isterse engelleri de aşar” diyen Pekdaş, “Hayat mükemmellik üzerine kurulmuyor. Hepimizin eksikleri, engelleri var ama yaşamı herkes için yaşanabilir hale getirmek ve engellerimizle baş edebilmeyi bilmek zorundayız. Bu Ulusal Down Sendromlular Derneği de bu konuda çaba gösteriyor ve biz onlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

OMUZ OMUZA AYNI SAHNDE
Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen etkinlik sayesinde halayın, horonun, zeybeğin omuz omuza aynı sahne üzerinde oynandığına değinen Başkan Pekdaş,“Omuz omuza farklılıklarımızın bizim aslında en büyük zenginliğimiz olduğunu gösterebiliriz. İzmir olarak biz bunu yapıyoruz ve Türkiye’nin diğer yerlerinde de bunun olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bunun için de öncelikle dans edebilmek gerekiyor. Hep birlikte dans eden, mutlu bir Türkiye dileğiyle iyi akşamlar” diye konuştu. Pekdaş, konuşmasının ardından Down Sendromlu çocuklara plaket ve madalyalarını taktı.

KAPANIŞ İZMİR MARŞI’YLA YAPILDI
12 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Konak Belediyesi Halk Oyunları Şenliği bu yıl da coşkulu geçti. Konak Belediyesi halk oyunları kurslarına katılan 300 kursiyer çocuklar, gençler ve masterlar kategorilerinde sırasıyla sahne aldı. Özellikle masterlar kategorisinde sahne alan kursiyerler başarılı ve etkileyici performansları ile göz doldurdu. Bütün yıl boyunca Konak Belediyesi’nin merkezlerinde uzman eğitmenlerle birlikte çalışan kursiyerler halk danslarındaki yetenekleriyle göz doldurdu. İzleyicilere unutulmayacak bir gece yaşatan etkinliğin sonunda sahneye çıkan halk oyunu ekipleri izleyicilerle birlikte İzmir Marşı’nın hep bir ağızdan coşkuyla okudu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv