18. İzmir Kısa Film Festivali’ne Muhteşem Açılış

18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

  • 0
  • 787
18. İzmir Kısa Film Festivali’ne Muhteşem Açılış
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden ünlü konuk sanatçı ve yönetmenlerin katıldığı açılış gecesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine kurulan film platosunda kısa film sahneleri çekildi. Festival açılışına katılan davetliler ünlü sanatçı Su Soley’in verdiği doyumsuz konserle unutulmaz bir gece yaşadı.
 
Bu yıl 18’ncisi düzenlenen ve İzmir’in uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen görkemli açılış gecesiyle başladı. Ülkemizde uluslararası düzeyde ödül veren ilk kısa film festivali olan İzmir Kısa Film Festivali, yerli ve yabancı pek çok sanatçının katılımıyla start aldı.

Festival açılış gecesine ünlü yönetmen Tunç Başaran, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Biket İlhan, Aytekin Çakmakçı, Irmak Ünal, Hatice Aslan, Harika Uygur, Andras Muhi, Ali Düşenkalkar ve kısa film festivali yarışma filmlerinin yönetmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Davetliler, unutulmaz Yeşilçam aktörlerinin canlı heykelleriyle ve Merkez bahçesine kurulan film platosuyla karşılandı. Açılış gecesi, Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun hazırladığı  ‘Türk Sinemasından Portreler’ başlıklı serginin açılışıyla başladı. Türk sinemasının unutulmaz aktör ve aktrislerinin fotoğraflarının yer aldığı sergiyi ünlü yönetmen Tunç Başaran sanatçı dostları ile birlikte açtı.

18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışan filmlerinin kısa tanıtımlarının ardından Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmir’e layık bir festival gerçekleştirdiklerine inandıklarını belirtirken, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

Gala gecesine 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerine katılmak için Ankara’da bulunması nedeniyle katılamayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı temsil eden Başkan Yardımcısı Murat Işık, sanata ve sanatçıya destek vermekten büyük onur ve gurur duyduklarını söyledi. Başkan Piriştina’nın Buca’yı sanatın başkenti yapma hedefinde olduğunu ve sanatın her dalına destek verdiğini belirten Işık,” Bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ünlü sanatçı Su Soley’in sahne aldığı açılış gecesi muhteşem atmosferi ile geç saatlere kadar sürdü. Sahne performansı ve büyüleyici sesiyle davetlilere unutulmaz bir gece yaşatıp, müzik ziyafeti çeken Su Soley konserini İzmir ve 10. Yıl marşını davetlilerle birlikte söyleyerek tamamladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv