19 Mayıs’ta İzmir’de “sessiz yürüyüş”

  • 0
  • 1.098
Yazı Boyutu:

İzmir’de Atatürkçü Düşünce Derneği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yürüyüş düzenlendi. CHP İzmir örgütlerinin de katıldığı yürüyüş, Soma maden faciası nedeniyle sadece Türk bayraklarıyla sessiz bir şekilde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Bu yıl buruk anma
Yürüyüş öncesi tüm İzmirliler’in 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren madencilere başsağlığı ve ailelerine sabır dileyerek ülke olarak bir daha böyle acılar yaşanmamasını diledi. Bayramı bu yıl buruk ve sessiz bir şekilde kutladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Merkezi hükümetin aldığı kararla bayramlar geçiştiriliyor. Biz de buna karşılık hem 23 Nisan’da hem de 19 Mayıs’ta birçok etkinlik düzenliyoruz. Ancak Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı etkinliklerimizi iptal ettik. Sessiz yürüyüşle 19 Mayıs’ı bu yıl bu şekilde anıyoruz” diye konuştu.

“İzmir Halkı Cumhuriyeti’ne Sahip Çıkıyor” pankartı ile belediye önünden başlayan yürüyüş esnasında, yüzlerine kömür karası süren gençler ellerinde “Maden ocağında ölmek kader değildir”, “İş kazası değil cinayet” dövizleri taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonrasında Atatürk Anıtı’na CHP İl Başkanlığı, Vardiya Bizde Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk sundu. 

Başkan Kocaoğlu’na destek olalım
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, 12 yıllık AKP iktidarı döneminde 19 Mayıs’ları mutlu bir gün olarak kutlayamadıklarını belirterek, iktidarın amacının Atatürk’ün değerlerine karşı çıkmak olduğunu söyledi. İlk defa Kıbrıs’ta bu iktidar döneminde savaşmadan toprak kaybedildiğine dikkat çeken Çıray, İzmir’de İl Özel İdaresi mallarının peşkeş çekilmeye çalışıldığına değinerek, “Büyük Başkan İzmir’in malına sahip çıkıyor. Hepinizi Başkanımızın arkasında mücadele etmeye davet ediyorum” diye konuştu. Atatürk’ün Gençliği Hitabesi’nin ve Gençliğin Ata’ya cevabının okunmasının ardından tören sona erdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv