2. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu, Başladı

  • 0
  • 857
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafındandüzenlenen  2. Ulusal Deniz TurizmiSempozyumu, “insan, Çevre, Ürün” teması ile başladı. Denizcilik FakültesiÇakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyumda, Türkiye’dekidenizcilik turizmi, marinaların kapasiteleri ele alındı.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Denizcilik FakültesiDekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu BaşkanıYusuf Öztürk, İzmir Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, Kültür ve Turizm BakanlığıDeniz Turizmi Daire Başkan Vekili Emel Çelik, Sempozyum Düzenleme KuruluEşbaşkanı Doç. Dr. Ebru Ünlü ile çok sayıda denizcilik sektörü temsilcisi veakademisyen katıldı. 

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz EylülÜniversitesi’nin; 63 bin 700 öğrencisi 8 bini aşan çalışanı, 10 enstitüsü, 13fakültesi, 4 yüksekokulu, 6 meslek yüksekokulu ve 52 araştırma ve uygulamamerkezi ile Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade etti.Rektör Prof.Dr. Füzün, öğrenci sayısı bakımından İzmir’in en büyük üniversitesiolduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Dünya bilimine hizmet etmek gibi birvizyona sahip Dokuz Eylül Üniversitesi’nin eğitim yapmak ve bilgi üretmek gibiiki temel görevi vardır. Üniversitemizin 6 temel özelliği ile ön palanaçıkmaktadır. Üniversitemiz, mensuplarına çok düşkündür. Ar-Ge’ye çok önemverir. Kadın hakları ve sorunları önceliğimizdir. Türkiye’nin göz bebeği olanhastanesi vardır. Sanata çok önem verir. Üniversitemiz denizci birüniversitedir. Denizcilik Fakültesi ve Deniz Bilimleri Teknoloji Enstitüsü ileyaptığı panel ve konferanslarla bu alanda etkinliğini göstermektedir.”

İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı YusufÖztürk, Türkiye’nin deniz turizmi alanında son yıllarda büyük bir ivmekaydettiğini belirterek, “5 yılda gelen gemi sayısında yüzde 13, gelen yolcusayısında ise yüzde 34 oranında artış sağlandı” dedi. İzmir Liman BaşkanıDurmuş Ünüvar ise Türkiye’de 2012 yılında Turizm Bakanlığı’ndan belgeli 42marina ve yaklaşık 20 bin bağlamalı yat kapasitesi bulunduğunu belirtirken,Kültür ve Turizm Bakanlığı Deniz Turizmi Daire Başkan Vekili Emel Çelik iseTürkiye’nin 1984 yılında sadece 3 limanı bulunurken, 2012’ye gelindiğinde 16 binturizm tesisine ulaşıldığını ifade etti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv