22. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ’NİN AFİŞİ BELLİ OLDU

  • 0
  • 815
22. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ’NİN AFİŞİ BELLİ OLDU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) 5 – 21 Mart 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişinin belirlenmesi için açtığı “13. Caz Afişi Yarışması” sonuçlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi GSF Yüksek Lisans Öğrencisi, serbest grafiker Alperen Güldü’nün çalışması birinciliğe değer bulundu.
   
13. Caz Afişi yarışmasına Türkiye’nin hemen her yerinden 452 a    fiş katıldı. 13 afiş şartnameye uymadığı gerekçesi ile diskalifiye edildi. Prof. Dr. Hakan Ertep, Cihangir Elmaskaya, Maksude Kılıç, Kutsal Lenger, Hüseyin Ekinciler, Okan Özgen ve Ayşe Tatari’den oluşan seçici kurul hayli zorlu geçen değerlendirmenin ardından Alperen Güldü’nün A39G40 rumuzlu çalışmasını birinciliğe değer bularak 22. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin Afişi olarak seçti. Seçici kurul halen İKSEV web sitesi ve Facebook sayfasında yayınlanmakta olan 33 afişi de sergilenmeye değer buldu.
   
Birincilik ödülü ve sergilenmeye değer bulunan afişlerin katılım belgeleri 22. İzmir Avrupa Caz Festivali açılışında yapılacak ödül töreniyle sahiplerine sunulacak.  

Alperen Güldü Kimdir?
Erzurum Atatürk Üniversitesi G.S.F. Grafik Tasarım Bölümü mezunudur. Aynı üniversitede yüksek lisans yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası pek çok sergiye katılan Güldü, Uluslararası Varna Exlibris Yarışmasında mansiyon kazanmış ve iki cilt halinde hazırlanan Türk İllüsTRasyon Kitabında yer almıştır. Exlibris çalışmaları bazı kitaplarda kullanılan Güldü, halen freelance grafiker olarak çalışmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv