25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde Big Band Coşkusu

25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılan ikinci konserde caz severler big band coşkusu yaşadı.

  • 0
  • 304
25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde Big Band Coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılan ikinci konserde caz severler big band coşkusu yaşadı. Michael Arbenz (piyano), Thomas Lähns (kontrbas), Florian Arbenz’den (davul) oluşan ve The Guardian’dan John Fordham’a göre “Avrupa’nın en heyecan verici topluluklarından biri” olarak tanımlanan VEIN Trio, Avrupa’nın önde gelen caz orkestrası Aarhus Jazz Orchestra ile bir araya geldi ve dinleyenlerine “Symphonic Bop” ile seslendi.

15 Mart 2018 akşamı AASSM Küçük Salonu tamamen dolduran izleyiciler, caz festivalinde pek sık görmedikleri bir sahne ile karşılaştı. Piyano, davul ve kontrbastan oluşan VEIN Trio ile sahnede on üç bakır üflemeliden oluşan Aarhus Jazz Orchestra da vardı. Piyanist Michael Albenz yönetiminde çağdaş caz ritimlerini big band’in zengin tınılarıyla birleştiren Topluluk, yaratıcı ve orijinal bir estetik sundu. Senfonik mimariye sahip klasik repertuarı, enerjik ve karakteristik caz ritimleri ve doğaçlamayla zenginleştiren müzisyenler, virtiöziteleriyle de takdir topladı. Ravel’in Bolero’sunun caz düzenlemesi konserin zirvesiydi.
         
25. İzmir Avrupa Caz Festivali, 17 Mart 2018 Cumartesi saat 14.00’de İKSEV’de yapılacak Go Atölyesi ve 20 Mart 2018 Salı günü yapılacak Max Ionata Hammond Trio konseri ile devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv