26. İzmir Avrupa caz festivalinde son hafta

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlediği 26. İzmir Avrupa Caz Festivali kapanış haftasına girdi.

  • 0
  • 497
26. İzmir Avrupa caz festivalinde son hafta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlediği 26. İzmir Avrupa Caz Festivali kapanış haftasına girdi. 20 Mart 2019 Çarşamba günü bitecek Festivalin son haftasında iki konser, bir atölye var.
 
Müziğin Rengi Mor mu?
 Avusturya’nın Linz şehrindeki bir caz müziği oturumunda tesadüfen bir araya gelen Simon Raab (piyano), Štěpán Flagar  (saksafon), Martin Kocián (bas) ve Michał Wierzgoń (davul), günümüz Avusturya cazının önemli temsilcilerinden olmayı başaran Purple is the Color’u oluşturdu. Grubun müziği zengin caz kuartet geleneğinden beslenmesine rağmen pop ve halk müziğinin birleştirici unsurlarından uzak kalmayarak tüm bunları modern bir ses düzeni içerisinde birbirine bağlıyor. İstanbul Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile 18 Mart 2019 Pazartesi 20.00’de AASSM Küçük Salonda yapılacak konser, kompozisyon ve doğaçlama arasında doğru akışı bulma konusunda tüm doğru notaları kullanan Purple is the Color ile tanışmamızı sağlayacak.
 
Kapanış Konseri Fly Magic‘den
 Kolektif müzikal hikâyeleri, farklı müzikal stillerin ve kültürel çeşitliliğin patlayıcı kesişiminde ortaya çıkan dört muhteşem doğaçlama sanatçısından oluşan Fly Magic, 19 Mart 2019 Salı 20.00’de AASSM Küçük salonda 26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin son konserini verecek. Timo Vollbrecht (saksafon), Elias Stemeseder (piyano & synth), Bernhard Meyer (bas) ve Sebastian Merk’den (davul) oluşan Fly Magic Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile gerçekleşecek konserde Grubun dünyanın farklı yerlerinde turnedeyken tanıştıkları 10 kişiyle olan karşılaşmalarının hikâyesini anlatan yeni albümleri Faces in Places’ı sunacak. Grup, 20 Mart 2019 Perşembe günü saat 10.30 – 13.00 arasında İKSEV’de atölye çalışması da yapacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv