3 bin 200 kez “hoşgeldiniz"

  • 0
  • 796
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor’ projesi çerçevesinde 5 gün boyunca Otogar’da görev yapan gönüllüler, tam 3 bin 200 yeni üniversiteli genci karşılayarak rehberlik yaptı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile Bornova, Buca, Balçova ve Çiğli belediyeleri işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor’ projesi kapsamında, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için kente gelen 3 bin 200 öğrenciyi otobüs terminalinde karşıladı. Proje gönüllüleri tarafından karşılanan gençler, üniversitelerine ücretsiz servislerle ulaştırılarak yeni hayatlarının ilk gününe umutla başladı.
 
‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor’ projesinin gönüllüleri, 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında şehirlerarası otobüs terminalinin gelen peronunda gün boyunca, kente yeni okullarına başlamak için gelen öğrencileri karşıladı. Sabah erken saatlerde çoğu tek başına terminale gelen öğrencilere sıcak birer kap çorba ikram eden gönüllüler, daha sonra gençlerin ücretsiz araçlarla okullarına ulaşmasını sağladı. Gönüllüler, ulaşım sırasında gençlere eşlik de etti.  
‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor’ projesi çerçevesinde, ayrıca şehirlerarası otobüs terminali ile Dokuz Eylül, Ege, Katip Çelebi üniversiteleri ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde toplam 14 danışma masası kuruldu. İletişim ve davranış bilimleri konularında eğitim almış yaklaşık 100 gönüllü, üniversiteyi kazanıp İzmir’e gelen öğrencilere, okula kayıt ve yurt konularında rehberlik hizmeti ve sorunlarının çözümüne yönelik destek verdi. İzmir’e yüksek öğrenim için gelen öğrencilerin kendilerini kente ait hissetmelerini kolaylaştırmak, kenti tanıtmak ve kentlilik kültürünün gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen proje çerçevesinde gençlerin ulaşım, metro-otobüs-vapur güzergahları, barınma ve kültürel-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak, sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler içeren broşürler de üniversitelerdeki danışma noktalarında dağıtıldı.
 
Türkiye’nin her yeri böyle olsun
İki yıl önce başlayan projeyle 2011 yılında kente gelen yaklaşık 3 bin öğrenci, gönüllülerce karşılanarak kayıt yaptıracakları üniversitelere ulaştırılırken, 2012 yılında bu rakam 3 bin 200’ü buldu.
İzmir’de kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için gelen gençler, projeyle ilgili duygularını şöyle dile getirdi:
Fevziye Akdemir: “9 Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde okumaya hak kazandım. Mersin Tarsus’tan geliyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir proje yaptığı için çok teşekkür ederim.”
Ertuğrul Akdemir (Baba): “Büyükşehir Belediyesi’ne hizmetinden dolayı teşekkür ederiz. Zaten Türkiye’nin her yeri İzmir gibi olsa, hiçbir sorun kalmaz, bunu biliyoruz. Türkiye’nin en aydın yeri İzmir. İstiyoruz ki, Türkiye’nin her yeri İzmir gibi aydın olsun.”
Ömür Abuzar: “Hatay’da yaşıyorum. 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’ne kayıt yaptırmaya geldim. Ben hiçbir yerde, başka büyükşehirlerde de böyle bir proje olduğun görmedim. Bence çok iyi bir uygulama. Bir çok öğrenci üniversitelerine gitmek için buraya geliyor. İzmir’de hiçbir tanıdığı yok, zorluk çekiyor. Sizin yardımcı olmanız bu yüzden çok önemli, teşekkürler.”
Sinan Pınarcı: “Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’ni kazandım. İlk kez geldiğim İzmir’de pek bir şey bilmiyorum. Bizi Otogar’da karşılayan gönüllüler bize yardımcı olarak, okulumuza servisle ulaşma imkanı olduğunu söylediler. On dakikada bir kalkan servislerle kayıt yaptırmaya gidiyorum. Teşekkür ederiz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv