3 boyutlu rölyef resim

Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Bucalı kadınların hayatında yepyeni kapılar açıyor.

  • 0
  • 242
3 boyutlu rölyef resim
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Bucalı kadınların hayatında yepyeni kapılar açıyor. Kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini sağlayarak, sosyalleşip toplumsal yaşama katılımlarını arttırmayı amaçlayan Merkez, Bucalı kadınların içinden çıkmak istemedikleri ikinci adresleri oldu. Birbirinden ilginç kurs dallarına imza atan Merkezin 3 boyutlu rölyef resim kursu muhteşem eserlerin ortaya çıkmasını sağlarken, kadınlara yepyeni dostlukların ve sosyalliğin kapılarını aralıyor.
 
Bucalıların ihtiyaçları doğrultusunda, çağdaş-toplumcu belediyeciliğe örnek çok sayıda projeye imza atan Buca Belediyesi, Yenigün Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete açtığı Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Bucalı kadınların hayatında anlamlı dokunuşlar yapıyor. Spordan eğitime, müzikten sanata kadar birçok dalda kurslar
düzenleyen Merkez, 3 boyutlu kağıt rölyef resim kursuyla dikkat çekiyor.

Pek de bilinmeyen bir sanat olan, özel hazırlanan onlarca kat modelin özel teknikler ve uzun uğraşlarla bir araya getirilmesiyle oluşturulan 3 boyutlu rölyef resimler görenleri ihtişamıyla büyülüyor. Yepyeni meziyetler edinmek için 3 boyutlu rölyef resim kursuna katılan Bucalı kadınlar birbirinden şık ve dikkat çekici eserler ortaya koyuyor. Kimisi için yeteneklerini keşfetme, kimileri için becerilerini geliştirme, kimileri içinse boş zamanlarını değerlendirme alanı olan kurs, aynı zamanda birer terapi merkezi görevi görüyor.

Bu özel resim tekniğini öğrenmek için haftada 4 gün, 09.00- 16.00 saatleri arasında 280 süren eğitime katılan Bucalı kadınlar, dört duvar arasından kurtulup sosyalleşmenin de mutluluğunu yaşarken, “bizim için terapi gibi” dedikleri kurs sayesinde öğrendiklerini uyguladıkları resimleri değerlendirerek aile bütçelerine de katkı sağlıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv