32. Uluslararası İzmir Festivali’nde Rossini gecesi

Ölümünün 150. Yılında tüm dünyada adına düzenlenen festivaller ve özel etkinliklerle anılan Gioachino Rossini, 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen özel bir konserle anıldı.

  • 0
  • 339
32. Uluslararası İzmir Festivali’nde Rossini gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ölümünün 150. Yılında tüm dünyada adına düzenlenen festivaller ve özel etkinliklerle anılan Gioachino Rossini, 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen özel bir konserle anıldı. Rossini’nin doğduğu bölgeden gelen mezzosoprano Monica Carletti, piyanistler Marco Sollini ve Salvatore Barbatano, kendi dönemine kadar bilinen müzik kavramını değiştiren eserleriyle ölümsüzlüğe ulaşan Rossini’nin marşlarını, uvertürlerini ve aryalarını seslendirdi. 
        
 Yağmur tehdidi nedeniyle Celsus Kütüphanesinden AASSM’ye alınan konser piyanistler Marco Sollini ve Salvatore Barbatano’nun, Rossini’nin “Sultan Abdülmecit için Marş” adlı eserinipiyanoda dört el ile çalmasıyla başladı. Ardından mezzosoprano Monica Carletti, konser şarkısını seslendirdi. İlk bölüm Sollini Barbatano ikilisinin ünlü Sevil Berberi uvertürünü dört el piyano ile yorumlaması ile bitti. Konserin ikinci yarısında mezzosoprao Monica Carletti Piyanist Sollini eşliğinde seçilmiş aryalar ve konser şarkılarından örnekler seslendirdi.
        
Opera şarkıcılarının ses olanaklarını çok iyi bilen ve eserlerini insan sesine en uygun şekilde yazan Rossini’nin şarkılarını büyük bir başarıyla seslendiren mezzosoprano Carletti ile dinleyenlerine unutulmaz dört el piyano deneyimi yaşatan Sollini ve Barbatano gecenin sonunda dakikalarca alkışlandı.
         
32. Uluslararası İzmir Festivali, 1 Temmuz 2018 Pazar akşamı Celsus Kütüphanesinde yapılacak Richard Galliano & Cameristi Della Scala konseri ile devam edecek. Konserde Galliano’nun Jade Konçertosunun dünya premiyeri yapılacak.
Konseri izlemek isteyenler için İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 Temmuz 2018 Pazar günü saat 18.00 – 18.30 arasında DEÜ. Sabancı Kültür Merkezi önünden (kara tarafı) ücretsiz servis kaldıracak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv