35 Yıl Sonra Tekrar İzmir

35 yıl önce bir çok sanatçının yaptığı gibi sanatsal çalışmaları için İstanbul yolunu tutan Caz müziğin duayen isimleri Ayşegül ve Nezih Yeşilnil çifti, bundan böyle sanatsal çalışmalarını İzmir’de sürdürme kararı aldı.

  • 0
  • 450
35 Yıl Sonra Tekrar İzmir
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

35 yıl önce bir çok sanatçının yaptığı gibi sanatsal çalışmaları için İstanbul yolunu tutan Caz müziğin duayen isimleri Ayşegül ve Nezih Yeşilnil çifti, bundan böyle sanatsal çalışmalarını İzmir’de sürdürme kararı aldı.

Mesleki birikimlerini paylaşmak için Urla İskele’yi tercih eden ve Uluslararası sanat platformlarında önemli başarılara imza atan müziğin usta isimleri Ayşegül ve Nezih Yeşilnil çifti, vokal, gitar, bas gitar, kontrbas, ensemble derslerini kişiye özel müfredat ayrıcalığı ile gerçekleştiriyor. Yaş sınırının olmadığı özel derslerde caz standartlarını, seçilmiş pop şarkılarını, Türk ve dünya bestecilerinin eserlerini öğrenme ve bireysel olarak canlı performansla çalışma olanağı sunuluyor. Ayrıca farklı enstrümanların orkestra halinde çalınmasının öğretildiği “Ensemble” dersleri de özel olarak işleniyor.
 
35 yıl sonra memlekete dönmenin heyecanını yaşadıklarını söyleyen Ressam- caz sanatçısı-tekstil ve moda tasarımcısı Ayşegül Yeşilnil, “İzmir’imize geri döndük!. Hepimiz biliyoruz ki, uzaklıklar önemli değil. Bizler, sanatsal etkinliklerimiz için yine ülkemizin ve dünyanın birçok şehrinde var olacağız. Şimdiye değin, konserlerimiz ve resim sergileri ile paylaştığımız sanatlarımızın yanı sıra, bilgilerimizi de gelecek olan kuşakla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduk. Eğitimin yüceliğine olan inancımızla, gerek yuvamızda gerek sanat akademilerinde, gerekse sahnede, özellikle de gençlere bilgi aktarımını ve destek vermeyi yaşam amacımız haline getirdik. Sanat yolculuklarında onlara güzellikleri işaret edebildiysek, ışık tutabildiysek, yaşamlarına dokunabildiysek bizler için en büyük hazine işte budur. İzmir’de aynı “yaşam görevimiz” devam edecektir. Uzun zamandır istediğimiz, ancak çok ani verdiğimiz bu kararımızın, yeni hayatımızda bizlere yepyeni mutluluklar getirmesi dileğimizdir” dedi.
 
Müzisyen, besteci, eğitmen, aranjör Nezih Yeşilnil ise İzmir’in uzun bir zamandır burnunda tüttüğünü ve eşiyle birlikte İzmir’de müzik alanında önemli isimlerin yetişmesine katkı vermenin heyecanıyla dolu olduğunu itiraf etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv