37. Dyo Sanat Ödülleri “Evrende Dönüşüm” Teması İle Sahiplerini Buldu

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen Dyo Sanat Ödülleri töreninin 37'ncisi Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Bu yıl pentür dalında Sidar Bakı “İsimsiz”, Murat Özbakır “Doğa-Beden-Kent I” ve Filiz Piyale – “Göç” adlı eserleriyle, özgün baskı dalında Semih Çınar “Atık No.1” adlı eseri ile ödüle layık görüldüler. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 53 eser, 5-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

  • 0
  • 737
37. Dyo Sanat Ödülleri “Evrende Dönüşüm” Teması İle Sahiplerini Buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen Dyo Sanat Ödülleri töreninin 37'ncisi Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Bu yıl pentür dalında Sidar Bakı “İsimsiz”, Murat Özbakır “Doğa-Beden-Kent I” ve Filiz Piyale – “Göç” adlı eserleriyle, özgün baskı dalında Semih Çınar “Atık No.1” adlı eseri ile ödüle layık görüldüler. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 53 eser, 5-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.
 
Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar’ın katıldığı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 37’nci Dyo Sanat Ödülleri ödül töreni geniş bir katılımla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Ödül törenine Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Dyo Boya Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yiğitbaşı ve Dyo Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran da katıldı.
 
1967 yılında Durmuş Yaşar’ın öncülüğünde “Dyo Resim Yarışması” olarak başlayan, 2017 yılında “Dyo Sanat Ödülleri” olarak isim değişikliğiyle yoluna devam eden yarışma 50 yıldır aralıksız sürüyor. Bu yıl teması “Evrende Dönüşüm” olarak belirlenen yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan ve Özbekistan’dan sanatçılar da katılım gösterdi. 463 sanatçının 790 eserle  yarıştığı 37’inci Dyo Sanat Ödülleri’nde üçü pentür, biri özgün baskı dalında 4 eser ödüle layık görüldü. 463 eser arasından Eskişehir’den yarışmaya katılan; İrfan Dönmez’in “Anı-Bellek 4”, İsmail Özgür Soğancı’nın “Eylül” ve Yunus Yanık’ın “Evren Atölyesi” adlı eserleri de sergilenmeye değer bulundu.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar törende yaptığı konuşmada; “Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, ülkemiz kültür ve sanat yaşamını desteklemek, birçok sanatçının kariyerinde bir kilometre taşı olmak, Dyo Sanat Ödülleri ve bizler için bir gurur vesilesidir. Yaşar Topluluğu olarak ülkemiz ekonomisinin gelişiminde rol oynarken Vakfımızın yürüttüğü projelerle de sosyal gelişimi destekleme gayretindeyiz. Dyo Sanat Ödülleri ile 50 yıldır gelişimine şahit olduğumuz Türk resim sanatının biz ve bizler gibi kurumların gayret ve desteğiyle çok daha fazla gelişme göstereceğine inanıyoruz” dedi.
 
Dyo Sanat Ödülleri’nin seçici kurulu bu yıl Prof. Dr. Şeniz Aksoy, Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, Prof. Neş’e Erdok, Prof. Dr. Hasan Kıran, Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Umur Türker, Hürriyet Gazetesi Kültür Sanat Müdürü İhsan Yılmaz’dan oluştu. Kurulun 2 aşamalı değerlendirmelerinin ardından ödül almaya ve sergilenmeye değer bulunan eserler 5-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Eserler Eskişehir’in ardından İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara ve Adana’da sergilenecek.
 
37.Dyo Sanat Ödülleri sergilerinin yapılacağı 4 ilde sergi sonrasında “Dünyada ve Türkiye’de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları” konulu paneller düzenleyecek olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, panellerden ilkini, Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, Prof. Hayri Esmer, Prof. Rıdvan Coşkun ve sanatçı ve araştırma görevlisi Filiz Piyale’nin konuşmacı olarak katılımıyla Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Salon Anadolu’da gerçekleştirdi. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde resim sanatının gelişimi ve geleceği konuşuldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv