4’üncü sezona iki sanatçıyla merhaba

İzmir Ekol Sanat Galerisi Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın “Yağmurdan Hemen Sonra-Duvarların Ardında” adlı sergisi ile 4’üncü sezona merhaba dedi.

  • 0
  • 984
4’üncü sezona iki sanatçıyla merhaba
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekol Sanat Galerisi Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın “Yağmurdan Hemen Sonra-Duvarların Ardında” adlı sergisi ile 4’üncü sezona merhaba dedi.

Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz Ekol Sanat Galerisi’nin 4’nücü sezonunda iki değerli sanatçıyı aynı anda İzmirli sanatseverlerle buluşturmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Bu sezonun ilk sergisinde Türk Resminde insanın içini ısıtan hayat dolu resimleriyle önemli yer etmiş Ali Atmaca ve genç ressamlarımızdan Ayşen Karakaya ile bir aradayız”dedi.

EKOL, ÖNDER OLDU
Sergi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Ressam Ali Atmaca, tarihin her sayfasında sanatta işin içinde olmak koşuluyla bazı dönemlerde yozlaşmaların başladığını belirterek, “Ekol Sanat Galerisi ve Dr. Mehmet Baz Türkiye’de böyle bir dönemde ortaya çıktı. Dr. Mehmet Baz ile daha önce birkaç kez görüştüm. Kendisi çalışma şekli, sanata, basına ve çalışanlarına duyduğu saygıyla Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda. İnsanlar bir şekilde Ekol Sanat Galerisi’ne ulaşabiliyor. Herkes buraya gelmek istiyor. İstanbul’daki sanatçılar ve galericiler Mehmet Baz ile çalışmak istiyor. Ekol’un varlığıyla birlikte diğer galericiler kendilerini düzeltmeye ve yenilemeye başladılar.” Diye konuştu. 

RESME GÖZLE BAKILIR
Ressam Atmaca ülkemizin resmi tanımaya geç dönemde başladığını belirten Atmaca, “Günümüzde çok tanınmış ressamlarımız var. Ancak hala bazı ressamlar 100 yıl öncesi gibi resim boyuyorlar. Artık resim elle değil kafa ile yapılıyor. Bizde hala da resme okunacak bir malzeme gibi bakılıyor. Ressam o zaman roman yazsın. Resme gözle bakılır. Bizde kişi kendine yakın bir obje görmezse ben bu resmi sevmedim diyor. Mavinin içinde kaç tane mavi tonu var. Biz bunlardan hala uzağız. Resmin dekoratif bir tarafı var. Sanatçının dekoratif olsun diye resim yapmasına karşıyım. Annem halı dokur boyardı ben o boyların içinde adeta yüzermişim. Esas öğretmenim annemdir. ‘Anne, kırmızının yanına neden beyaz koydun?’ diye sorduğumda ‘yeşil koymayacağımda ondan. Kırmızı ile beyaz yan yana durursa yeşil etkisi doğar’ derdi.

KENDİ KELİMELERİMİ ÜRETİYORUM
Ressam Ayşen Karakaya mezun olduğu dönemde Ali Atmaca’yı tanımadan onun kendi resimlerini satın aldığını öğrendiğini ve bu sayede tanıştığını söyledi. Karakaya 4 yıl önce Bodrumda gittiği bir karma sergide Ali Atmaca’yı ziyaret ettiğini ve daha sonra Bodrum’da yaşamaya başladığını söyledi. Bodrum’a gelmeden önce karamsar ve genelde üç renkle resimler yaptığını söyleyen Karakaya “ Bodrum’a geldiğim zaman renklenmeye başladım. Daha renkli eserler ortaya çıkardım. Bence sanat bir haktır ve herkes içindir. Hiçbir zümrenin değildir.  Kendi resimlerimde rakamlarla bir takım doğum ve ölüm tarihlerini şifreliyorum. Bazen de anlatmak istediğimin kelime karşılığı yoksa kendi kelimelerimi üretiyorum” diye konuştu.
70 adet eserin yer aldığı, Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın “Yağmurdan Hemen Sonra-Duvarların Ardında” adlı sergisi 12 Ekim’e kadar İzmir Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecek. 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv