5 yılda 1769 Özgecan hayattan koparıldı

Kadın cinayetlerinin sembolü haline gelen Özgecan Aslan, katledilişinin beşinci yılında Buca’da unutulmadı. Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen anma programında Özgecan ve katledilen tüm kadınlar anılırken duygulu anlar yaşandı. Kadın cinayetlerine hep bir ağızdan lanet okunan etkinlikte, artan rakamlara dikkat çekildi.

  • 0
  • 590
5 yılda 1769 Özgecan hayattan koparıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’de her geçen gün giderek artan kadın cinayetlerinin sembolü olan ve 5 sene önce Mersin’de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Buca’da anıldı.

Kurulduğu günden bugüne verdiği psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetiyle Bucalı kadınların ikinci evi olan Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen anma programına Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Özreçber, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte, Özgecan Aslan ve Buca’da katledilen kadınlar başta olmak üzere Türkiye’de şimdiye kadar katledilen kadınların adları okunarak “burada” sloganıyla haykırıldı. Kadın cinayetlerine “dur” demek için hazırlanan kadın maketleri ise alandakilere duygulu anlar yaşattı.

5 YILDA TAM 1769 ÖZGECAN HAYATTAN KOPARILDI
Toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Özreçber, Özgecan’ın katledildiği günden bugüne artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Daha 19 yaşındayken yaşamdan, hayallerinden, geleceğinden koparılan Özgecan Aslan, acımasızca katledildiğinde hepimizin canından can gitti. Özgecanımızın katledildiği 2015 yılından bugüne kadar, her geçen yılda kadın cinayetleri biraz daha arttı. 2015 yılından bugüne kadar 5 yılda tam bin 769 Özgecan’ın daha sevgili dehşetiyle, koca şiddetiyle, ağabey işkencesiyle, kendini bilmezlerin canı istedi diye sebepsizce yaşamdan koparılmalarına tanık olmuşuz.  Kadına yönelik şiddet, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biridir.  Artık Türkiye’de kadın cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz. Çünkü kadın cinayetlerine ‘dur’ demek her şeyden önce bir insanlık görevidir” dedi. 

YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İÇİN
Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen anma töreninin yanı sıra Buca Belediyesi Kent Konseyi tarafından da Şirinyer Düğün Salonu’nda etkinlik düzenlendi. Türkiye’de kadın olmanın zor olduğuna vurgu yapan Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, ”Türkiye’de kadın hareketi bir ivme kazanmaya başladı. Biz ne kadar ısrarcı olursak, ne kadar kararlı olursak, bizden sonrakilere yaşanabilir bir Türkiye bırakabiliriz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv