'5 yıldızlı' yurdu '84' açacak

  • 0
  • 1.095
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi'nin 1 milyon 755 bin liralık yatırımla inşa ettiği164 yatak kapasiteli, deniz manzaralı '5 yıldızlı' öğrenci yurdu yarınyapılacak Grup 84 konseri eşliğinde açılacak

Çeşme Belediyesi'nin ilçede okuyan turizm meslek lisesi öğrencileriiçin Haziran ayında yapımına başladığı 164 yatak kapasiteli, öğrencilerin; ütü,kütüphane, kafeterya gibi tüm gereksinimlerinin düşünüldüğü yurt binası; yarın (28Şubat Cuma günü)  saat 15.00'tedüzenlenecek törenle açılıyor. 1 milyon 755 bin liralık yatırımla tamamlananbinanın açılışında ünlü müzik grubu Grup 84'ün (Hacettepeliler) de konservereceği bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Güzeleserlerle de taçlanacak günün sonunda ilçemizde yatılı öğrenim görenöğrencilerimiz, sıcacık bir yuvaya kavuşmuş olacak" dedi.

Herkatta ütü ve çamaşır odası
Çeşme Belediyesi tarafından yapılan 2 bin 550 metrekare büyüklüğündekiyurt binasının öğrencilerin eğitimlerini sürdürdükleri ve pratik yaptıkları'Uygulama Oteli' ile de koridor aracılığıyla ara bağlantısı kurularak,öğrencilerin kışın dışarı çıkmadan yurt binalarından doğrudan otele girişyapabilmeleri sağlandı. Yapılan yurt binasının yerlerinin granit, duvarlarınında saten alçı olduğu, kolay ulaşım ve yoğunluğa müsaade etmemek adına her kattaayrı ütü, çamaşır yıkama ve kurutma odalarının bulunduğu bildirilirken odalaraözel banyo ile tuvaletlerin yanı sıra her öğrenci için ayrı çalışma masa vesandalyesi de olacak.

Zeybek gösterisive konserli açılış
Uzakta eğitimin hem öğrenci hem de aileler için maddi ve manevi zorluğunadikkat çeken Başkan Tütüncüoğlu, yurt ile bu zorlukların hafifleyeceğinibelirtirken; açılışı, hem Çeşme hem öğrenciler hem aileler için "mutlu birgün" olarak nitelendirdi. Eski yurdun yetersizliği yüzünden daha önce kızöğrencilerin ilçedeki turizm meslek liselerine kayıt yaptıramadığını belirtenTütüncüoğlu, açılışın binanın yapıldığını Dalyan Mahallesi'ndeki Çeşme UygulamaOteli'nde yapılacağını kaydetti.  Mahallelerdensaat 13.00'te ring seferlerinin yapılacağını söyleyen Tütüncüoğlu, "Açılış,zeybek gösterisi ve konsere tüm halkımızı bekliyoruz" dedi. 

Marina’ya400 metre

Öğrencilerin yemek ihtiyacının karşılanması ve sosyalleşebilmeleriiçin yurt içinde 3 katta da olmak üzere toplam 300 metrekarelik bir alanrestoran ve kafe olarak tasarlandı. Restoran içi erişimin bulunduğu kafebölümüne ayrıca katlardan da doğrudan ulaşılabiliniyor. Dalyan Mahallesi'ndeinşa edilen yurt binası, bölgenin çarşısı olan restoran ve kafelere de birkaçyüz metre uzaklıkta olmakla birlikte Dalyan Marina'nın 400 metre uzağında veodaların öğrenci odalarının çok büyük bir bölümü Dalyan Marina ve denizi görecekşekilde inşa edildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv