500 kamyon atık

  • 0
  • 647
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Büyük Kanal’daki tıkanıklığıaşmak için yürüttüğü temizlik çalışmalar bu kez Fatih Caddesi’nde devam ediyor.Oldukça zor şartlarda ve 3 vardiya halinde 24 saat yürütülen çalışmalarla,hattın içinden 7 bin ton atık malzeme çıkarıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün GümrükPompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu arasında evsel atık su taşıyankolektörlerdeki tıkanıklığı gidermek için Mürselpaşa Bulvarı’ndagerçekleştirdiği çalışmalar tamamladı. Kolektör hattının Dokuz Eylül Meydanıile Halkapınar Aktarma İstasyonu arasında kalan bölümü temizlendi. Kış mevsimiöncesinde hatlarda bir tıkanıklık yaşanmaması ve evsel atıkların rahat birşekilde Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaşması için Büyük Kanal kolektörününHalkapınar Arap Deresi’nden geçen kısmında da temizlik çalışması yapan İZSU,hattın Fatih Caddesi’nden geçen bölümünde ise bakım- onarım çalışmalarınabaşladı. Mart ayından bu yana 2 kilometre uzunluğunda kolektör hattıtemizlendi, 500 ton kamyon atığa eş değer (1 kamyon 14 ton) 7 bin ton malzemeçıkarıldı. Oldukça zor şartlarda 3 vardiya halinde 24 saat yürütülençalışmalar, 2 adet 2.20 metre çapındaki kolektör hattının içindegerçekleştirildi. Evsel atıkları taşıyan kolektörün içinden çeşitli yollarlahattın içine giren kum, çakıl ve taşla birlikte vatandaşlar tarafından kanalaatılan malzemeler de çıkıyor.

 

Hattın içine giyodinle girildi
Çalışmalar süresince hattın içine girebilmek için “Giyodin”adı verilen özel bir yöntem geliştiren İZSU ekipleri, özel olarak imalatıyapılan bıçaklı vanalarla (giyodin)  kolektör hattının önünü keserek buhattan çekilen suları açılan özel havuzlar aracılığıyla diğer kolektör hattınaaktardı. Toplam 27 vana odası yapıldı ve 44 adet pencere imalatı yapılarakekiplerin boru içerisine girmesi sağlandı.

 

PVC malzemeler hattı tıkamış
Büyük Kanal Kolektörü’nün Fatih Caddesi’nden geçen kısmında,trafik akışının da yoğun olması nedeniyle, İZSU zorlu bir çalışmagerçekleştiriyor. İller Bankası tarafından döşenmiş boru hattının içindezamanla kıvrılan ve suyun akışını keserek malzemelerin birikmesine neden olanPVC malzemeler, ekipler tarafından boru içerisinden kesilerek tek tekçıkarılıyor. Temizlik çalışmaları 2014 yılı Şubat ayına kadar bitirilecek.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv