56 milyon Euro’luk proje finansmanı prensip anlaşması imzaladı

  • 0
  • 906
Yazı Boyutu:

 
Gayrimenkul, enerji, altyapı veözelleştirme finansmanları başta olmak üzere proje finansmanı alanında aktifrolünü sürdüren Finansbank, İzmir Point Bornova AVM’nin proje finansmanı içinKavuklar Grubu ile toplam 56 Milyon Euro’luk 9 yıl vadeli kredi için prensipanlaşması imzaladı. Finansbank, proje bedelinin tamamını tek başınakarşılayacak.
 
Finansbankile Kavuklar Grubu arasında İzmir Point Bornova Alışveriş Merkezi’ninproje finansmanı için prensip anlaşması imzalandı. Gelir getiren gayrimenkul,enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere projefinansmanındaki aktif rolünü başarılı projelerle sürdüren Finansbank, PointBornova AVM Projesi’nin toplam 56 Milyon Euro’luk 9 yıl vadeli proje finansmanınıntamamını tek başına karşılayacak.
 
Finansbankve Kavuklar Grubu arasındaki kredi sözleşmesi imza töreni 3 Aralık’ta KavuklarGayrimenkul’ün Point Bornova Satış Ofisi’nde gerçekleştirildi. İmza törenine Finansbank Yönetim Kurulu BaşkanıÖmer Aras ve KavuklarGrubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk’un yanı sıra Kavuklar Grubu GayrimenkulGeliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Finansbank Kurumsal ve TicariBankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Finansbank Ticari BankacılıkDirektörü Mete Güner, FinansbankProje ve Yapılandırılmış Finansman Müdürü Nursel Ayyıldız, Finansbank Ege 2Bölge Müdürü  Serdal Akar ve İzmir Pınarbaşı Şube Müdürü Muhsin Tümerkatıldı.
 
Finansbank’ın Proje Finansmanında daiddialı olduğunu ve 2014’te bu alana daha da ağırlık vereceklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras,imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Finansbank olarak, gelirgetiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmaküzere Proje Finansmanındaki aktif rolümüzü devam ettiriyoruz. Önümüzdeki yılproje finansmanındaki yüksek hedeflerimizi destekler nitelikte, bu yılın sonunagelirken İzmir’in önde gelen gruplarından Kavuklar Grubu ile başarılı birfinansman ortaklığına imza atıyoruz. İzmir’de farklı sektörlerde önemliprojeler gerçekleştirmiş olan Kavuklar Grubu’nun Bornova’da hayata geçireceğiPoint Bornova AVM Projesi’nin toplam 56 Milyon EUR’luk 9 yıl vadeli projefinansmanını tek başımıza karşılıyoruz. Bölgedeki alışveriş anlayışını vestandartları değiştirecek olan bu önemli projede Kavuklar Grubu ile yan yanaolmak bizi son derece heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor.”

Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu BaşkanıAbdullah Kavuk konuşmasında “Kavuklar olarak Finansbankile yaptığımız bu anlaşma bizler için büyük önem taşıyor. Gayrimenkulsektöründe üzerinde durduğumuz en önemli noktalardan biri; yaptığımız herprojenin sembol değeri taşıyor olması. Point Bornova da bu hayalle yola çıktıkve projemizi oluşturduk. Her aşamasında büyük bir titizlik gösterdiğimiz veİzmir’de “‘tek seferde yapılan en büyük proje olan” Point Bornova’da,Türkiye’nin en güçlü bankalarından Finansbank ile anlaşma imzalamaktan dolayımutluluk duyuyoruz. Alanlarında öncü olan her iki kurumun birlikte yaratacağısinerjinin Point Bornova projesini daha ileriye taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

Kavuklar Grup Gayrimenkul GeliştirmeGrup Başkanı Metehan Kavuk ise “İzmir'in en büyük karmaprojesi olan Point Bornova’yı, güzel şehrimizin İzmir’in dünyaya açılış noktasıolarak görüyoruz. Bittiğinde 325 milyon dolar değerinde olacak olan projemizin156 milyon doların üzerinde yatırımı olan alışveriş merkezi kısmı içinFinansbank ile 56 milyon Euro, yaklaşık 75 milyon dolar kısmı için kredianlaşması imzaladık. Bir İzmirli olarak şehrimizin bir alışveriş merkezindenbeklediği tüm hususları taşıyan projemiz, tasarım ve mimari özellikleriyle pekçok ilke imza atıyor. Türkiye’de bir ilk olacak, dünyada ise bu ölçekte fazlauygulaması olmayan; tamamen üstü açılır kapanır özellikteki alışverişmerkezimiz, en kuvvetli ancorları ve güçlü marka karmaları ile İzmirlilerinvazgeçilmezi olacak.” açıklamasında bulundu.

İzmir'inen büyük karma projesi olacak Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkeziprojesinde alışveriş merkezinin yanı sıra rezidans ve eğlence merkezi de yeralacak. Yaklaşık 45 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak proje,bölgedeki alışveriş anlayışını ve standartları değiştirecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv