60 MİLYON DOLARLIK İLK YEREL AVM SAVRANOĞLU'NDAN

  • 0
  • 3.724
60 MİLYON DOLARLIK İLK YEREL AVM SAVRANOĞLU'NDAN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİRLİyatırımcı Savranoğlu Group tarafından 60 milyon dolara malolan ilk yerelalışveriş merkezi  İzmir Park, kapılarını yarın (23 Ocak) açıyor.  

500 kişilik istihdam sağlayacak olan kentin ilk yerel AVM’si çevre dostu ve enerji verimliliği en üst düzeyde tasarlandı.
İzmirPark AVM’de   düzenlenen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi M.Murat Savranoğlu, 32 bin metrekarelik bir alana kurulan AVM’nin içindekitoplam ticari alanın  13 bin metrekareden fazla olduğunu ifade edenSavranoğlu, “AVM sektörü istihdam açısından oldukça etkili olan biralan. İzmirpark’ın bulunduğu Yağhaneler’in ulaşım lokasyonunu da gözönüne aldığımızda buraya bir AVM yakışacağına karar verdik. Tamamenkendi özkaynaklarımızla inşa ettiğimiz ilk ve tek yerel AVM olanİzmirpark’ta 500 kişiye iş imkanı sunulacağı gibi, ilk LEED sertifikalıAVM olarak da bir başarıya imza atacak” dedi.

AYDA 500 BİN ZİYARETÇİ 500 ARAÇ
Ayda500 bin ziyaretçiyi hedeflediklerini kaydeden Savranoğlu, “Bu sayıyıbaz alarak otopark kapasitemizi de 500 araç olarak planladık. Bunlara ekolarak AVM’nin en önemli özelliklerinden biri de çevre dostu yeşilbinalarla ilgili standartları belirleyen LEED sertifikası adayı olması.Geniş teras alanlarıyla ziyaretçilere ferah bir atmosfer sunmayıhedefleyen İzmir Park 400 metrekarelik özel cam çatı tasarımı ile günışığının maksimum oranda alışveriş merkezine girmesine olanak vererekyüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu sağlanacak. İlkbahar ve sonbahardaise başka hiç bir enerjiye ihtiyacımız olmayacak. Bunun yatırımmaliyetleri çok daha fazla olmasına karşın sürdürülebilir bir yapı içinbu maliyetleri göze alıp sistemi kurduk” dedi.

 30 YIL ÖNDEYİZ
Toplantıyakatılan AVM Mağazalar Sorumlusu Retal Vision Genel Müdürü Dr. ŞükrüAslanyürek, İzmirpar’da yıllık 15 milyon liralık bir ciro bekledikleriniifade ederek, işyerlerinin yaklaşık yarısını deri, hazır giyim ve modafirmalarının kiraladığını, yüzde 25’lik kısmın yeme içme geri kalanınında farklı sektörlerde hizmet vereceğini söyledi.
Yeni AVM Yasası’nıda değerlendiren Aslanyürek, “Biz zaten çok daha önceden kendimizi buşartlara uyarladık. İzmirpark’daki işletmelerin  yüzde 35’i bağımsız veküçük girişimcilerden geri kalanı ise ulusal zincir mağazalardanoluşuyor. Her anlamda biz, AVM yasasının 30 sene önündeyiz. Esnafımızada her türlü kolaylığı ve desteği veriyoruz. Tıpkı onların iş ortağıgibi çalışıyoruz. Çıkarılan AVM yasasının en büyük eksikliği ise yüzde55’i kayıtdışı olan perakende ticaretin kontrol altına alınamaması. Bukayıtdışı ticaretin boyutu da 250 milyar doları buluyor” ifadelerinikullandı.

MİSAFİRLİĞE BEKLERİZ
“Misafirliğe bekleriz' sloganıylayürüyen İzmir Park’ın  bulunduğu semtte kaliteli ürün, doğru fiyat,akıllı alışveriş politikasıyla geliştirilen İzmirpark’ınziyaretçilerinin iyi ve kaliteli vakit geçirmeleri, keyifle, güvenlealışveriş yapmaları ve eğlenmeleri amacıyla tüm ekibin tutkuylaçalıştığını ifade etti. Aslanyürek amaçlarının 15 dakika erişimmesafesindeki yaklaşık 300.000 fazla kişinin temel ihtiyaçlarını taknoktada, zaman ve paradan tasarruf ettirerek karşılamak olduğunubelitti.

COŞKULU AÇILIŞ YARIN (23 OCAK 2015)
İzmir Park 23 Ocak’takapılarını ziyaretçilerine birbirinden özel sürprizlerle açacak.Açılışta efsanevi Uçan Hollandalı Gemisi dünya turnesi kapsamında İzmirPark’a gelecek. Dünyaca ünlü korsan gemisi alışveriş merkezindeçocukları macera dolu bir yolculuğa çıkaracak. Clown Art Sirk  Korteji’nin gösterilerinin yanı sıra gün boyunca yürüyen kuklalar, canlıheykel gösterileri, maskotlar, palyaçolar ve müzik gruplarıziyaretçilere keyifli saatler yaşatacak.

 
KİMLER KATILDI
SavranoğluGrubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sina Savranoğlu, Yönetim KuruluÜyeleri Abdullah Sadık Savranoğlu,  M. Murat Savranoğlu, Proje Yöneticisi Murat Erman, Retal Vision Genel Müdürü Dr. Şükrü Aslanyürekile AVM Müdürü Fulya Doğan Gülsün. 

AVM’DE NELER VAR?
Toplam 500araçlık otoparkıyla hizmet verecek İzmirpark’ta 70’e yakın markadagiyim, deri, aksesuar ağırlıklı büyük ve orta boy mağazalar;süpermarket, sinema, oyun ve sağlıklı yaşam merkezleri, cafe verestoranlar bulunacak. Toplam 7 salonlu 700 seyirci kapasiteliCinemaximum Sineması, CarrefourSa, Koton, DeFacto, Teknosa, Deichmann,E-Bebek, D&R, Watsons, Gratis, Arçelik, D’s Damat, AltınyıldızClassics, Özdilek, Kasaba, LTB, Collezione, Yves Rocher, Madame Coco,Batik, Penti, Euromoda, McDonald’s, Opmar Optik, Elit Optik, Toyzz Shop,Kidsville ( Çocuk Oyun Alanı), Burger King gibi ulusal ve uluslararasımarkaların yanısıra Reci’s ve Alsancak Unlu Mamüller gibi İzmir ile  özdeşleşmiş sevilen markalar da İzmir Park’ta yer alacak.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv