67.Kez Eğitim Öğretim Yılı Açılışını Yaptı

İzmir Özel Türk Koleji tarihinde gelenekselleştiği şekilde 67. yeni ders yılı açılışını İTK Mithatpaşa Bahattin Tatış, İTK Büyükçiğli, İTK Bornova, İTK Marmaris ve İTK Manisa Kampüslerindeki 800’ü aşkın akademik ve idari kadrosunun katılımıyla gerçekleştirdi. 

  • 0
  • 1.061
67.Kez Eğitim Öğretim Yılı Açılışını Yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 İzmir Özel Türk Koleji tarihinde gelenekselleştiği şekilde 67. yeni ders yılı açılışını İTK Mithatpaşa Bahattin Tatış, İTK Büyükçiğli, İTK Bornova, İTK Marmaris ve İTK Manisa Kampüslerindeki 800’ü aşkın akademik ve idari kadrosunun katılımıyla gerçekleştirdi. 

1950 yılında kurucusu matematik öğretmeni Bahattin Tatış’ın belirlediği kuruluş değer ve ilkelerinden sapmadan, “doğru seçimler yapabilen, çevresine ve kendisine çok yönlü katkısı olan, çağdaş, dengeli ve mutlu Türk Gençleri yetiştirmek” var oluş amacıyla, Atatürk ilkelerinin ışığında ve çağdaş eğitim yaklaşımıyla onbinlerce mezun yetiştiren İzmir Özel Türk Koleji 2016-2017 eğitim öğretim yılına da aynı sarsılmaz ilkelerle ve büyük bir coşkuyla başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, kurucumuz ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programı geçmişten bu güne köklü İTK kültürünü yansıtan “İTK Öğretmeni Olmak” filminin gösterimiyle devam etti.
Genel Kurul açılış konuşmasını yapan İzmir Özel Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, 800’ü aşkın öğretmen ve yöneticiye hitaben, 67.kez sarsılmaz ilke ve değerleriyle eğitime başlayan İzmir Özel Türk Koleji’nin geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’nin yeni nesillerinin çağdaş seviyede eğitimi, öğretimi için çalışacaklarını, mezunlarının ve İzmir Özel Türk Koleji’nin demokratik, laik Türkiye’nin geleceği için yarınlarda da var olacağına, tüm İTK öğretmenlerinin de görevlerini layıkıyla yerine getireceklerine inancının tam olduğunu vurguladı. Uzun yıllardır uygulanan merkezi sınavların şaibesine ve bu usulsüzlüklerin inanç, adalet, eğitim sistemi gibi pekçok alanda toplumsal gelişimin engeli olarak karşımıza çıktığına dikkat çeken Oğuz Tatış, OECD ülke sıralamasında ve PISA sınavlarında Türkiye’nin sıralamasının oldukça gerilerde bulunduğuna da vurgu yaparak, “eğitim kalitesi bakımından ilk üç sırada yer alan ülkelerin aynı zamanda refah seviyesi ve yaşam kalitesi sıralamasında da üst seviyelerde yer alması bir tesadüf değildir. İzmir Özel Türk Koleji öğretmenlerinin eğitim ve dolayısıyla ülkemizin çağdaş gelişimi için üzerinize düşen görevimizi tam olarak yerine getireceğinize inancım tamdır.” dedi.

İzmir Özel Türk Koleji kuruluş amacı ve ilkelerinin basit bir söylem değil, inançla, eğitime adanmışlıkla, evrensel değerlerle, üzerinde çok çalışılarak benimsenmiş önemli ifadeler olduğunu vurgulayan İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış da, gündeme ve yeni ders yılına dair yaptığı sunumda eğitim programlarının yanı sıra sürekli ve çok yönlü gelişim, inovasyon ve teknoloji kullanımı, takım olmak ve doğru iletişim gibi kavramların eğitim sistemindeki önemine değinerek “her çocuk özel ve önemlidir. Bizler onların yanında ve birer model olarak bulunuyoruz. Farkındalıklarımız, paylaşımlarımız, davranışlarımız bu anlamda büyük önem taşıyor. Aramıza yeni katılan öğretmenlerimizin de İTK Eğitim Çerçevesini iyi inceleyip İTK Değerlerini ve kültürünü iyi anlamaları, benimsemeleri ve yansıtmaları önemlidir.” diye konuştu.

İTK akademik ve idari kadrolarına yeni atanan çalışanların anons edilmesiyle sona eren genel kurulun ardından İki hafta boyunca devam edecek olan oryantasyon ve akademik seminer programlarına geçildi. İzmir Özel Türk Kolejinin beş kampüsünde eş zamanlı düzenlenecek okul açılışlarıyla 5 Eylül 2016 Pazartesi günü İTK öğrencileri ve velileri de ders yılına başlayacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv