70 çiftin mutluluğu resmileşti

  • 0
  • 915
70 çiftin mutluluğu resmileşti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi, Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 89. yıldönümünü 70 çifte resmi nikah kıyarak kutladı. Attıkları imzayla evliliklerini resmiyete kavuşturan çiftlere mutluluklar dileyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eşlerden birbirlerini sevip, saymalarını isterken, şiddettin hiç yaşanmamasını diledi.

Konak sınırları içinde yıllardır resmi nikahsız yaşayan 70 çift düzenlenen toplu nikah töreniyle birlikteliklerini resmileştirdi. Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen tören Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ile CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Hülya Yetişkin ve nikahı kıyılan çiftlerin yakınları katıldı. Nikahı kıyılan çiftler arasında çocuklu olanların çokluğu dikkat çekerken, kimi çiftler de törene gelinlik ve damatlık giyerek katıldı.

‘ŞİDDET HİÇ OLMASIN’
17 Şubat 1926 yılında kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun 89. yıldönümünde gerçekleştirilen törende 70 çift,  ‘Evet’ diyerek attıkları imzalarla evliliklerini belgeledi. Ailede kadın-erkek eşitliğini, evlilikte resmi nikah zorunluluğunu ve tek eşle evlilik esası gibi pek çok önemli düzenlemeyi getiren kanunun kabul edildiği günün yıldönümünde yapılan toplu nikah merasiminden önce çiftlere nasihatte bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eşlerin birbirini sevmesini, saymasını ve şiddetin hiç yaşanmamasını, sağlıklı ortamlarda çocukların yetiştirilmesini istedi. Mersin’de cinayete kurban giden Özgecan’ın katledilişinden duyduğu üzüntüyü de dile getiren Pekdaş, “Şiddet insana özgü bir şey değil. Türkiye kaç gündür Özgecan’ın ölümünü konuşuyor. Özgecan’ı öldüren kişinin annesi de eşi tarafından şiddet görmüş. O çocuk şiddet ortamında büyümüş. Bugün evlenenlere diyorum ki; evlilikleriniz sevgiye, saygıya dayansın. Şiddet hiç olmasın. Sağlıklı çocuklar büyüttüğünüz sürece sağlıklı toplumlar olur. Evliliğinizin ve evinizin bereketi daim olsun” dedi.

PEKDAŞ: ALINACAK DAHA ÇOK YOL VAR
Toplu nikah törenini özellikle Türk Medeni Kanunu’nun 89 yıl önce kabul edildiği gün olan 17 Şubat’a denk getirdiklerini belirten Pekdaş şöyle konuştu:   “Bu kanunla birlikte kadınlar eşit yurttaş olarak kabul edildi. Mirastan hak alabilmeleri, boşanma hakkı tanınması, kadınların yurttaş olması 89 yıl önce gerçekleşti. Biz de kanunun kabulünün 89. yılında resmi nikah töreni gerçekleştirelim istedik. 70 çifte resmi nikah kıyıyoruz. Ama o günden bu güne daha çok yol almamız gerekiyor. Türkiye’de hala bir kadın sorunu var. Bunu hatırlatmak istedik.”

ÇOCUKLARIYLA KATILDILAR
Daha sonra aralarında çocuklu çiftlerin de olduğu 70 çiftin nikah törenine geçildi. Başkan Pekdaş, ilk olarak Rümeysa Cura ile Eren Tanyeri çiftinin nikahlarını kıydı. Çiftin nikah şahitliğini CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile belediye meclis üyeleri üstlendi. Çiftin dört aylık bebekleri Resul de nikaha eşlik ederek, anne ve babasının mutluluğuna ortak oldu. Nikahtan sonra resmi nikahları kıyılan 70 çift, Başkan Pekdaş’la birlikte konfeti eşliğinde pastalarını kesti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv