77 şair ve yazar, 77 gün boyunca Güzelbahçelilerle beraber olacak

  • 0
  • 852
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi,Gece Pazarı'nda her gece bir şair  veyayazarı konuk ediyor, okuyucularla buluşturuyor.

Güzelbahçe Sanat Buluşmaları adı altında gerçekleştirilen etkinliğinilk gününde İzmirli şair ve yazar Babacan Pesenkurdu okuyucularıyla buluştu.Yazdığı şiirleri gidar eşliğinde okuyan Pesenkurdu, Gece Pazarı'nı gezenGüzelbahçelilerin büyük ilgisini çekti. Pesenkurdu, okuyucularıyla söyleşi yaptı, “Aşeka” isimli romanını ve“Aşk İksiri” isimli şiir kitabını imzaladı.

Etkinliğe katılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat ve sanat günlerini Güzelbahçe'degerçekleştireceklerini belirterek “Her akşam Gece Pazarı'nda bir yazar veyaşairi konuk edeceğiz. Kitaplarını imzalayacak, okuyucularla söyleşi yapacak. Saat21.00'de başlayacak olan etkinliğimiz 23.00'e kadar sürecek. Sanatbuluşmalarımız, 15 Eylül'e kadar devam edecek” dedi.

Bu arada Güzelbahçe Sanat Buluşmaları'na 1 Temmuz'dan itibarensırasıyla katılacak olan 31 şair ve yazarın isimleri şöyle:  Babacan Pesenkurdu, Sezer Kılıç Nişancı, Nuray Kaya, Bilgin Şengül,Namık Kuyumcu, Eda Lortlar, Zeynep Batimor, Mutlu Tuncer, Emel Kayın, Leyla Işık,Dilek Çubuk, Nilgün Erdem,  Ecrin Lidia Cherieliuc,Sevim Korkmaz Dinç, Meriç Eryürek, Alaatin Gürırmak, Nail Uyar, Emine Azboz, MineÖmer, Halim Yazıcı, Haluk Gür, Alihan Altıntaş, Fatma Ümit Fırat, Atila Er, EsmaZafer Ertan, Orhan Çetinbilek, Gönül İlhan Pazar, Müge Sandıkçıoğlu,  Aygün Selvitopu, Mehmet Rayman, Atiye Tümüklü. Ağustos ve Eylül aylarında gelecek olan şair ve yazarlar dahasonra açıklanacak.

KABOTAJ BAYRAMIKUTLANDI
Bu arada 1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle Gece Pazarı'nınbulunduğu alandan denize çelenk bırakıldı. Başkan Mustafa İnce, ülkede yaşananolaylar nedeniyle Deniz Festivali'ni iptal ettiklerini ve şenlik yapmadıklarınıhatırlatarak, “Bu nedenle 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nı sade bir çelenk töreniyaparak kutlamak istedik” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv