8 Mart buluşması

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Sağlık ve Eğitim Vakfı Kadınlar Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İAOSB Sanayici Aktivite Merkezi L’aura by Naci Usta’da özel bir gece düzenlendi.

  • 0
  • 1.519
8 Mart buluşması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Sağlık ve Eğitim Vakfı Kadınlar Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İAOSB Sanayici Aktivite Merkezi L’aura by Naci Usta’da özel bir gece düzenlendi.

İAOSB Vakfı Kadınlar Kulübü Başkanı Begüm Karace ve yönetim kurulu ev sahipliğinde gerçekleşen geceye İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın eşi İrem Beyza Elban, AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, kulüp üyeleri ile davetlilerden oluşan kalabalık bir kadın topluluğu katıldı.


Yasemin Çekiç, Elif Atik, Ebru Abay, Berrin Baysak, Songül Torbaoğlu, Begüm Karace, Şule Karabağlı, Banu İnam, Benal Özbek, Filiz aksın, Gözde Ergüllü, Özge Kural

KADIN İYİLEŞİRSE DÜNYA İYİLEŞİR’
Gecede konuşan Kulüp Başkanı Begüm Karace, 29 Ekim 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 100 öncü kadın olarak yola çıktıklarını söyledi. Karace, “Kolları sıvadık ve ‘kadın iyileşirse dünya iyileşir’ diyerek bölgede çalışan kadınlara yardımcı olmak için bir ana okulu ve kreş projesine başlattık. Kadınların çalışma koşullarını iyileştirerek verimini arttırmak, sosyo ekonomik koşullarını ve sağlık konusunda farkıdalıklarını arttırmak amacıyla eğitim seminerleri düzenledik. Kadın demek sevgi demek, kadın demek çocuk demek söyleminden yola çıkarak çocuklarla ilgili projeler hazırladık. Bölgedeki ilköğretim okullarındaki çocuklara kışlık giysi sağladık. Kadınların iş hayatında daha iyi hale gelmesi için eğitim ile ilgili çalışmalara başladık. İlki ilk mezunlarını haziran ayında vereceğimiz İngilizce kursumuz başladı. Sizlerin desteğiyle bunları başarabildik ve desteğinizin devam etmesini ve bizlere katılmanızı istiyoruz” dedi.

Ragıp Savaş, Ceylan Saner
Ceylan Saner’in moderatörlüğünde sahneye gelen tiyatro ve dizi oyuncusu Ragıp Savaş tiyatro yaşamı ve dizi oyunculuğuyla ilgili açıklamalar yaptı. 160 dakikalık dizi çekmenin çok şizofrenik, çok ağır bir şey olduğunu dile getiren Savaş, televizyonların patron işi olması, tutulan bir dizinin reklam gelirinin yüksek olması nedeniyle dizi sürelerinin kısalmasının mümkün olmadığını söyledi. Diziyi suya yazılan bir yazıya benzeten ve bir kez oynadıktan sonra yok olduğunu anlatan Savaş, “Sabah altıda kalkıp, ertesi sabah dörtlerde eve girip, aylarca bu tempoda geçiyor hayatım. Bu arada kurulduğu 2007’den bu güne 4 yaşından 70 yaşına profilin yer aldığı 17 bin öğrenci mezun ettiği ve tiyatronun yanı sıra, dans, müzik bölümlerinin de olduğu sanat akademisi, tiyatro var” diye konuştu. Başkan Begüm Karace Ceylan Saner ile Ragıp Savaş’a günün anısı plaket vererek teşekkür etti.
Gecenin oluşmasına katkı koyan firma yöneticileriyle Vali Elban’ın eşi İrem Beyza Elban’a plaket takdiminin ardından sahneye gelen “Son Dakika Sound Orkestrası” geceye özel müzikleriyle kadınlara unutamayacakları bir gece yaşattı.
Fotoğraflara gidiniz...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Arşiv