85 yıllık İEF çıta yükseltiyor

85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, İEF’de çağın gereklerine göre pozisyon almaya çalıştıklarını söyledi.  Vali Ayyıldız “Bu fuardan çıkacak ses sadece İzmir’de değil tüm dünyada yankılanacak” dedi. Ekonomi Bakan Yardımcısı ise İzmir Fuarı’nın kabuk değişimine dikkat çekti.

  • 0
  • 834
85 yıllık İEF çıta yükseltiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, İEF’de çağın gereklerine göre pozisyon almaya çalıştıklarını söyledi.  Vali Ayyıldız “Bu fuardan çıkacak ses sadece İzmir’de değil tüm dünyada yankılanacak” dedi. Ekonomi Bakan Yardımcısı ise İzmir Fuarı’nın kabuk değişimine dikkat çekti.
 
Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. İEF’ye konuk olan yabancı heyetlerin de katılımıyla Swiss Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın hem geçmişi hem de geleceği temsil ettiğini söyledi. İEF’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Bu kentte fuarlar yapın, sergiler açın” direktifiyle başladığını hatırlatan Kocaoğlu, “İzmir Enternasyonal Fuarı 85 yıllık dev bir çınar. Koca 85 yıl boyunca 2. Dünya Savaşı’nı da gördü, Dünya Ekonomik Buhranı’nı da. 2. Dünya Savaşı sırasındaki karartma gecelerinde bile fuar, mum ışığı altında işlevini gerçekleştiriyordu” şeklinde konuştu.

 
Özünü koruyan ama yenilikçi bir fuar
85 yaşındaki İEF’nin çağa uygun olarak değişimleri ve gelişimleri takip ederek, değişmeyen tek şeyin değişim olduğuna inanarak ve sürekli kendini yenileyerek bu güne kadar geldiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Bugün İzmir Enternasyonal Fuarı’nı 85 yıllık tarihi ve deneyimiyle ve en önemlisi, büyüsünü bozmadan koruyarak yeniliyoruz. Özünü koruyarak bugüne aktarıyoruz. Fuarımızda bu sene ‘inovasyon’u öne çıkardık. Zaten İEF’nin geçmişine baktığımızda, ilk ürünlerinin sunulduğu Doğu ve Batı bloğunun teknolojilerini yarıştırdığı bir fuar olduğunu görüyoruz. Bu yüzden bu sene yeniliklerin bu fuarda buluşmasını arzu ettik. Seneye ise inovasyonun başka bir konumu olarak ‘tasarım’ı öne çıkaracağız. Bu sene çok iddialı bir fuar hazırladık. Yurt içi ve yurt dışından 600 sanat ve eğlence insanını dünya ve İzmir’le buluşturmaya hazırlandık. Temel görevimizi fuarı hak ettiği yere getirmek olarak belirledik ve her yıl çıtayı biraz daha büyüterek hak ettiği yere ge tirmek için elimizden geleni yapacağız. Başarmak üzere çıktığımız bu yolda, yolumuz açık olsun.”
 
Tüm dünyada yankılanacak
İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise fuar kelimesinin neredeyse hem ülkemizde hem de dünyada İzmir’le özdeşleştiğini belirterek, “Fuar, öğrencilik yıllarımdan beri ziyaret ettiğim ve İzmir’de gezilecek ilk yer olarak akıllara kazınan bir yer. Belki de dünyada başka ülkelere nasip olmamıştır. Bu anlamda fuardan yararlanmak için ne yapılırsa, sadece İzmir’e değil ülkemize ve uluslararası alana da katkı sağlayacaktır. Bu fuardan çıkacak ses sadece İzmir’de değil tüm dünyada yankılanacak” diye konuştu.
 
İzmir Fuarı kabuk değiştiriyor
Ekonomi Bakanı Yardımcısı Fatih Metin de konuşmasında, İzmir Fuarı gibi etkinlikleri her yıl daha da zenginleştirip İzmir’i iş dünyasında öncü sıraya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bunun ilk adımını 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda attıklarını kaydeden Metin, “İEF, ülkenin hem Akdeniz havzasına hem de dünyaya açılmasına öncülük ediyor. Ülkemizin hızla büyüyen ve küresel anlamdaki rolünde fuarın büyük bir önemi var. İzmir fuarı kabuk değiştiriyor ”dedi.
…….
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv