86. İEF’de EBSO Farkı

Enerji tüketiminin arttığı, enerji kaynaklarına erişim için büyük bir mücadele sergilendiği günümüzde enerji kaynaklarının doğru kullanımı ve enerji verimliliğinin artırılmasına dikkat çeken öncü çalışmalarıyla öne çıkan Ege Bölgesi Sanayi Odası, inovasyon ve enerji teması ile gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) katıldığı şemsiye standında; açılış günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ağırladı.

  • 0
  • 553
86. İEF’de EBSO Farkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Enerji tüketiminin arttığı, enerji kaynaklarına erişim için büyük bir mücadele sergilendiği günümüzde enerji kaynaklarının doğru kullanımı ve enerji verimliliğinin artırılmasına dikkat çeken öncü çalışmalarıyla öne çıkan Ege Bölgesi Sanayi Odası, inovasyon ve enerji teması ile gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) katıldığı şemsiye standında; açılış günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ağırladı. Fuar katılımcısı ve ziyaretçisi yabancı ülke temsilcileri de EBSO standında hem İzmir’in öne çıkan rüzgar, güneş ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji alanındaki avantajları, hem de organize sanayi bölgelerindeki yatırım imkanları hakkında bilgi aldı.

Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) İZFAŞ tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı himayesinde 18 Ağustos’ta kapılarını Kültürpark’ta 86. kez dünyaya açtı. Her yıl benimsediği ana tema uygulaması ile dünyadaki gelişmeleri takip ederek bugüne kadar birçok sektöre ivme kazandıran İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl enerji teması ile birçok farklı ülkeden gelen yeni ürün ve inovasyonları hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçileriyle buluşturuyor.
 
Dünyada her evde bir Türk Malı için…
Ege Bölgesi Sanayi Odası da, “dünyada her evde bir Türk Malı bulunmalı” hedefi doğrultusunda İzmir, Ege ve Türkiye’de yatırımların çoğalması, üretimin çeşitlenmesi, ihracatın artmasına yönelik olarak şemsiye bir stantla 86. İEF’de yerini aldı.
EBSO’nun Fuar 2 Numaralı Hol’deki enerji konseptli 80 metrekarelik standında; Aliağa OSB, Bergama OSB, Kemalpaşa OSB, Kınık OSB, Menemen Plastik İhtisas OSB, Ödemiş OSB, İzmir Pancar OSB, Tire OSB, Torbalı OSB de başkan ve bölge müdürü gibi üst düzeyde temsil edilerek, enerji ile ilgili çalışmalarının yanısıra bölgelerindeki sanayi yapılanması ve üretim kabiliyetlerini fuar ziyaretçilerine aktarma imkanı buldu.

EBSO Enerji ve Elektrik Tesisatı Sanayi Meslek Komitesi de stantta görev alarak konularıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi. EBSO Meclis Üyeleri Hayrettin Sorkun ile Özkan Mucuk, ziyaretçilerin sorularını yanıtladı.
 
İlk günün konuğu Özlü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 86. İEF’nin açılış töreninden sonra Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın standını ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, enerji tüketiminin arttığı günümüz dünyasında enerji kaynaklarına erişim için büyük bir mücadele sergilendiğini belirterek, Türkiye’nin ithalatının dörtte birinin enerji sektöründen kaynaklandığını hatırlattı. Petroldeki her 10 dolarlık artışın cari açığımızı 5 milyar dolar artırdığını kaydeden Yorgancılar, “Geleceği şekillendirecek sektörlerin başında gelen enerji sektöründeki bu bağımlılığımız, 2023 yılındaki ilk 10 büyük ekonomi olma hedefimizi riske sokacak boyuttadır. Odamız, enerji kaynakların doğru kullanılması, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilmesi ve enerji verimliliğinin artırılmasının taşıdığı önemin bilincinde olarak bu konudaki farkındalığı yükseltmek ve İzmir’in önemli bir değeri, ülkemizin en köklü fuarı olan İEF’yi desteklemek üzere 86. İEF kapsamında, geçen yıl olduğu gibi organize sanayi bölgelerimizin yer aldığı şemsiye bir stant açtı. Fuar konukları, bu konulardaki çalışmalarımızı yerinde görme fırsatını elde edecek” dedi.

Ender Yorgancılar, sadece fuar vesilesiyle değil EBSO’yu ziyaret eden yabancı heyetlere her zaman İzmir’in sektörel çeşitliliği hakkında bilgiler verirken yenilenebilir enerji yatırımlarına dikkat çektiklerini ifade ederek, “Hükümetimizin bu alandaki yatırımları 5. Bölge destek kapsamına alması, bizlere büyük bir güç verdi. Rüzgar türbini, jeneratör ve kanat yapımında kullanılan makine ve parçalarının üretimine de destek verilirse İzmir rüzgar enerjisinde başarılı bir kümelenme örneği olacak” diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü de, göreve başlamasından bu yana yakın temas içinde bulunduğu EBSO’nun çalışmalarını takip ettiğini belirterek, kendisine aktarılan konuların da gerek bakanlık olarak gerekse Hükümetteki diğer bakanlıklarla koordinasyon içinde çözümüne gayret gösterdiğini söyledi.

Bakan Özlü’nün EBSO standı ziyaretine İzmir Valisi Erol Ayyıldız da eşlik ederken, EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Porsuk, Meclis Üyeleri Hayrettin Sorkun ile Özkan Mucuk da hazır bulundu.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv