9 ayda bin 40 kedi kısırlaştırıldı

Karabağlar Üçyol’da bulunan Uğur Mumcu Parkı içinde geçtiğimiz Ekim ayında açılan “Kedi Kısırlaştırma Ünitesi ve İrtibat Bürosu” büyük ilgi görüyor.

  • 0
  • 578
9 ayda bin 40 kedi kısırlaştırıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Üçyol’da bulunan Uğur Mumcu Parkı içinde geçtiğimiz Ekim ayında açılan “Kedi Kısırlaştırma Ünitesi ve İrtibat Bürosu” büyük ilgi görüyor. Vatandaşların getirdiği sahipsiz kediler kısırlaştırıldıktan sonra sahiplerine yine gün içerisinde teslim ediliyor.
 
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde vatandaşların şehir merkezine daha yakın olması için açılan kedi kısırlaştırma ünitesi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. İçinde 1 hekim, 1 veteriner sağlık teknikeri ve 1 personel bulunan ofiste vatandaşlar tarafından getirilen kedilere, steril ortamda operasyon yapılarak kısırlaştırılıyor. Bunun yanında üniteye getirilen tüm kedilere iç-dış parazit tedavisi ile kuduz aşıları da mutlaka yapılıyor.

Hayvan severler çok memnun
İlçede yaşayan hayvan sever Sevil Gayretli bu uygulamanın tüm belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi. Personelin çok çalışkan olduğunun altını çizen Gayretli, her hafta belirli sayıda sokak kedisini üniteye getirdiğini ifade ederek, burayı hizmete açan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
 
Steril ortamda yapılıyor
Yetkililer günde 5-10 arasında kedinin steril ortamlarda kısırlaştırmasını yaparken, kısırlaştırma sayısı 9 ayda bin 40’ı buldu. Yetkililer sokak kedilerini kısırlaştırmak isteyen vatandaşların 414 81 89 numaralı telefonu arayarak randevu almalarını istedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv