9 Eylül için koştular

  • 0
  • 949
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in düşman işgalindenkurtuluşunun 91. yıldönümü kutlamaları kapsamında ilk kez bu yıl “9 Eylül YarıMaratonu” düzenledi. 20 kilometrelik parkurda yapılan yarışı erkeklerdeEtiyopyalı Sporcu Moses Too,  bayanlarda ise Senem Çağlan kazandı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önceki yıllardadüzenlediği 9 Eylül Koşusu’nun kapsamını genişleterek “yarı maratona” çevirdi.İzmir’in işgalden kurtuluşu yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 21.1kilometrelik “9 Eylül Yarı Maratonu” saat 09.00’da İzmir Büyükşehir BelediyesiBaşkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in birlikteverdikleri start ile Bornova Belkahve Atatürk Heykel'i önünden başladı. 21yaş ve üstü, kulüp ve ferdi lisanslı sporcular ile çeşitli ülkelerden katılansporcular ile uluslararası düzeyde gerçekleşen maraton, Konak Hükümet Konağıönünde son buldu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF)kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen maratonda erkeklerde EtiyopyalıSporcu Moses Too  21.1 kilometrelik parkuru 1 saat 1 dakikada 2salisede  tamamlayarak birinci oldu. Erkeklerde yine Etiyopyalı YohannasBekele Jade (Elvan Ebelegesse’nin partneri-Antrenman arkadaşı)  1saat 1 dakika 41 salise ile ikinciliği kazandı. Üçüncülüğü ise Kenyalı KefyalewDeja 1 saat 2 dakika 17 saniye ile aldı.

Bayanlarda ise birinciliği Senem Çağlan 1 saat 14 dakika ilealdı. İkinciliği Mehtap Sızmaz 1 saat 15 dakika, Üçüncülüğü ise EtiyoplayıNetsanet Tesfaye 1 saat 18 dakika ile aldı.  Yarışlar 18 kategoride gerçekleşti ve 330 sporcu katıldı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv