9 üniversite temiz enerji için çalışacak

İzmir Üniversiteleri Platformu’nun 2020 yılındaki ilk toplantısı, Dönem Başkanlığını üstlenen Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Platformun bu dönemki Yürütme Kurulu Başkanı Yaşar Üniversitesi Rektör Prof. Dr. M. Cemali Dinçer’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, yeni dönemdeki plan ve projeler değerlendirildi.

  • 0
  • 573
9 üniversite temiz enerji için çalışacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen 2020’nin ilk İzmir Üniversiteleri Platformu Yürütme Kurulu toplantısına, Yaşar Üniversitesi Rektör Prof. Dr. M. Cemali Dinçer ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, Tınaztepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Düzcan, Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, Prof. Dr. Levent Kandiller, Prof. Dr. Arslan Örnek ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Galip Ayvat katıldı. Toplantıda, ayrıca, İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi 2020 Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Ahu Pakdemirli ile İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop tarafından önceki hafta düzenlenen kongre hakkında katılımcılara bilgi verilerek “Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları” başlıklı bir sunum yapıldı.
 
BU YIL TEMA “TEMİZ ENERJİ”
Platform olarak geçtiğimiz yılki faaliyetler değerlendirilerek bu yıl neler yapılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Yeni dönemde platformun teması “Temiz Enerji” olarak belirlendi.  Dönem boyunca yapılacak etkinliklerde, belirlenen tema çerçevesinde içerikler oluşturulacak, çalıştaylar düzenlenecek. Ayrıca, 2019 döneminde başlatılan “Akran Farkındalık Eğitimlerinin”, yeni dönem teması altında sürdürülmesi ve bu sayede daha fazla sayıda üniversite öğrencisinin Temiz Enerji konusunda bilinçlendirilmesi konusunda çalışmaların yürütüleceği kaydedildi.
 
DOSTLUK TURNUVASI
İzmir Üniversiteleri Platformu’nun akademik, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği yapmasının yanı sıra sportif alanlarda da üniversiteler arası iletişim ve dayanışmayı amaçladığı belirtilerek, 2020 Ekim ayının sonunda üniversitelerin kadın voleybol takımları arasında “Üniversiteler Arası Dostluk Turnuvası” gerçekleştirilmesi de kararlaştırıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv