92 Yıl Önce Bugün Atatürk Urla’daydı

Tarihe ışık tutan Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişi ile onurlandırmasının 92. yıldönümü Urla’da törenle anıldı.    

  • 0
  • 373
92 Yıl Önce Bugün Atatürk Urla’daydı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tarihe ışık tutan Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişi ile onurlandırmasının 92. yıldönümü Urla’da törenle anıldı.  
 
Anma töreni, Urla Mermerli Çeşme’den Cumhuriyet Meydanı’na kalabalık ve coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.   
 
Törene Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı vekili Gürol Akkaya, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hakan Tidin, Jandarma Komutanı Binbaşı Eray Çakır, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Urla halkı katıldı.   Tören günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması ve Urla Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösteri ile son buldu.
 
Başöğretmen sıfatlı tek lider 

Mustafa Kemal; orduları denize döken, dünyanın en büyük kahramanlık destanını yazdıran asrın lideri diyerek törende konuşmasına başlayan Başkan Uyar; “Atatürk, Dünyada başöğretmen sıfatlı tek liderdir. O halkın cebinden almayan, aksine köylüden aşar vergisini kaldıran halkçı bir liderdir. Cebinden binlerce lira harcayıp Elmalılı Hamdi’ye Kuranın Türkçe mealini yazdıran bir liderdir Atatürk. Geometri kitabı yazan, dil bilimci, tarihçi, antropolog, sosyolog, yazar, asker, devlet adamı, büyük bir başkomutan ve daha niceleridir Mustafa Kemal. Bizlerin asıl ilgilendiği ise Atatürk’ün fikirleriyle, devrimleriyle, reformlarıyla, silah arkadaşları ve onunla birlikte mücadele veren herkesle bir toplumu kurtuluşa ve Cumhuriyete götürmüş olması” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmış olduğu çalışmalardan bahseden Uyar; Bu topraklarda yaşayan, sonsuz, bitmek tükenmek bilmeyen, yorulmayan, bu ülkenin topraklarını karış karış dolaşan bir ruh var. Adına ister özgürlük deyin, ister bağımsızlık, ister vatanseverlik, ister demokrasi, ister modern değerler deyin. İşte Atatürk bu ruhun temsilcisi. Biliyoruz ki kim olursak olalım bu ruh bizimle. Gençlerimizin işte bu ruhla hepimizi güzel günlere götüreceğine eminim. Bir kadın olarak bana bu hakları sağlayan insanı yalnızca özel günlerde değil, özgür olduğumu hissettiğim her an, geleceğimi planladığım her gün, sokakta özgürce dolaşabildiğim her dakika, kadın ve erkek eşit olmaz diyenlere inat bir kez daha minnet ve sevgiyle anıyorum. Atam, Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini kurduğun için ve söylediğin sözlerle, hareketlerinle, icraatlarınla bizleri aldatmamış olduğun için binlerce kez teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
Kuruluş değerlerimize sahip çıkmaya ant içiyoruz
 
Uyar sözlerini şöyle bitirdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Urla’ya hoş geldin. 92 yıldır biz seni ağırlıyor, biz seni anıyoruz. İyi ki geldin, iyi ki bizim kurucu liderimiz oldun. Biz senin fikirlerini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ve sana bir kez daha söz veriyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı, refahı, huzuru, birlik ve beraberliği için, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için devrimlerine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaya ant içiyoruz”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv