A grubunun lideri Altay

  • 0
  • 730
Yazı Boyutu:

Buca Serdar Yereli Spor Salonu'nda oynanan TKB2L A grubu liderini belirleyecek maçta Altay Konak Belediyesi kadın basketbol takımı rakibi Ankara Nallıhanspor'u 78-75 yenerek A grubunun lideri oldu.  
 
Konak Belediyesi kadın basketbol takımı; 18 maçta 17 galibiyetle 3 grubun en çok galibiyet alan 2 takımından biri, ortalama yediği 52.6 sayı ile en az sayı yiyen ve 92.5 attığı sayı ile de en çok sayı atan takımı oldu.  Müsabakanın ilk periotunu 27-18, ikinci periotunu 22-18 ilk yarıyı da 49-36 önde kapatan siyah beyazlı ekip, ikinci yarıda oyunun kontrolünü elinde bırakmadı, karşılaşmadan 78-75 galip ayrıldı.
Karşılaşmada Latoya M Thomas 33 sayı 14 ribaunt ile double-double yaparken, Oya Salter 5 asist, Deniz Boz 6 asist 12 sayı ile bu grubun en iyi 2 guard'ı olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Bengü Arseven'in 12 sayı, Bircan Gökdemir'in 9 sayı, 11 ribaunt ile destek verdiği karışlaşmada Tuğçe Kanat sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Nallıhanspor'da Sharon Victoria Houston 15 ribaunt 36 sayı ile double-double yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.  Rakip oyuncuların sayı ve ribaunt'a yeterince katkı verememesi yenilginin nedeni  oldu.
İki günü dinlenerek geçirecek olan Altay Konak Belediyesi basketbol takımı, çarşamba sabahından itibaren play-off grubu için ağırlık olarak tüm gücüyle lige çıkma mücadelesini sürdürecek.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan maçtan sonra yaptığı açıklamada Bütünşehir yasası ile gelen engellemelere tek ses verenin kendisi olduğunu belirterek, ''Göreve geldiğimizden bu yana küçük dokunuşlarla yaşama mutluluk katmaya çalışıyoruz. Kadının elinin değdiği her konuya desteğimizi güçlüklere çözüm üreterek sürdüreceğiz. Klasman grubunu lider tamamlayan takımımızı kutluyor, İzmir'e şampiyonluk getirmeye bir adım daha yaklaştığımızdan dolayı memnuniyet duyuyorum.'' dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv