AB akreditasyonlu sertifikalı avukatlar

İzmir Barosu’nun, Universidad Carlos III De Madrid ve STN Global Executive Management Ltd. UK İşbirliği ile düzenlediği Uluslararası Sözleşmeler ve Tahkim Sertifika Programı tamamlandı.

  • 0
  • 790
  AB akreditasyonlu sertifikalı avukatlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Barosu’nun, Universidad Carlos III De Madrid ve STN Global Executive Management Ltd. UK İşbirliği ile düzenlediği Uluslararası Sözleşmeler ve Tahkim Sertifika Programı tamamlandı.
 
İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda 24-25 Eylül 2016 günlerinde düzenlenen çalışmaya İzmir Barosu, İstanbul Barosu ve Muğla Barosu’ndan gelen avukatlar ile hukuk fakültesi öğrencilerinden oluşan 56 kişi katılarak Avrupa Birliği tarafından da tanınan sertifikalarını almaya hak kazandılar.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
İspanya Carlos III Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Felipe Aragon, Paris Barosu’ndan Prof. Elena Gutierrez ve Bursa Barosu üyesi Av. Bennar Aydoğdu’nun katıldığı çalışma, Avrupa Birliği tarafından tanınan Universidad Carlos III De Madrid onaylı sertifika veren Türkiye’de ilk çalışma olma özelliği taşıyor.
 
İZMİR BAROSU ULUSLARASI BİR BARO OLMALIDIR SLOGANI İLE YOLA ÇIKTIK, BU HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ 
Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi:
“Göreve geldiğimiz 2014 seçimlerinde de genel kurulda amacımızın meslek içi eğitim çalışmaları ve izmir Barosu’nu uluslararası bir baro yapma yolunda meslektaşlarımıza sözlerimiz vardı. Bunu hayata geçirmek için çok çalıştık.
Biliyorsunuz Nisan ayında İzmir’de beş hukuk fakültesini bir araya getirmek suretiyle, göç ve iltica alanında uluslararası bir sempozyum gerçekleştirdik.
İzmir’in ülkenin üçüncü büyük kenti ve en büyük ikinci liman kenti olmasına rağmen uluslararası sözleşmeler ve tahkim ile Deniz Ticareti Hukuku alanında İzmir avukatları olarak ihtisaslaşmanın bugüne kadar sağlanamadığını tespit ettik. İşte bu uluslararası akreditasyonlu seminer ile özellikle yabancı dil bilen ve bu konuya ilgi duyan genç meslektaşlarımız başta olmak üzere bu konulara ilgi duyan meslektaşların kendilerini geliştirmelerini amaçladık.
İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımızın bu tür davalarda daha etkin rol almalarını amaçlıyoruz. Bu tür uluslararası alan ile ilgili meslek içi eğitim çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz.
Gerçekten bu çalışma bir ilk ve bu programın hazırlanması ve siz değerli meslektaşlarımızın katılımı için çok çaba sarf ettik.
Bugün burada irdelenecek konular evrensel hukukun çok can alıcı ve güncel konuları. Özellikle genç meslektaşlarımızın bu tür programlara katılarak kendilerini geliştirmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zira buradan alacağınız sertifikanın uluslararası akreditasyonlu olması ve özellikle Avrupa Birliği’nde de karşılığının olduğunu belirtmek istiyorum.
İsim hakkının bile çok yüksek olduğu böyle bir programı, yaptığımız çalışmalar ve Carlos III Üniversitesi ile STN’nin anlayışı sonucu çok uygun koşullarda siz değerli meslektaşlarımızla buluşturduğumuz için çok mutluyuz.
Bu tip çalışmaların siz değerli katılımcıların mesleki kariyerlerine katkı yapacağını düşünüyorum”
Çalışmanın bir diğer bileşeni olan STN Global Başkanı Av. Vasileios Triantafyllou ise eğitim programının temel amacının sadece fikir alışverişinde bulunmak olmadığını belirterek mesleki becerilerin de geliştirmesini sağlamak olduğunu söyledi. Eğitim programını liderinin ne STN ne de üniversiteler olduğunu belirten Triantafyllou, “esas olarak bu sürece önderlik eden İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’dır” dedi.
Eğitim programı sonunda İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve STN Global Başkanı Av. Vasileios Triantafyllou katılımcılara sertifikalarını verdiler. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Arşiv