Actor Club’ten Troya İçinde Vurdular Beni

Cağlar İşgören tarafından kurulan ve Haldun Dormen’in süpervizörlüğünde çalışmalarını sürdüren Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde bulunan Actor Club, Güngör Dilmen’in Troya İçinde Vurdular Beni oyunuyla prömiyer yaptı.

  • 0
  • 591
Actor Club’ten Troya İçinde Vurdular Beni
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cağlar İşgören tarafından kurulan ve Haldun Dormen’in süpervizörlüğünde çalışmalarını sürdüren Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde bulunan Actor Club, Güngör Dilmen’in Troya İçinde Vurdular Beni oyunuyla prömiyer yaptı. Homeros'un İlyada Destanı'ndaki Truva Savaşı, Güngör Dilmen'in çarpıcı kalemi ve Nazlı Kayı'nın etkileyici rejisiyle seyirciyle buluştu.

Yönetmen Nazlı Kayı “Oyun, tarihten ve mitostan geçmişi ve bugünü değerlendirirken bilinen olaylar ardında yatan asıl gerçekleri sorguluyor. Savaşların gerçek ve görünür nedenlerini ve sonuçlarını tartışmaya açıyor. Önce savaşa karar verilir sonra savaş nedeni bulunur. Bu yüzden savaş nedeni bulanlar savaş zengini olurken kayba uğrayanlar her zaman ülkenin bütünlüğü için uğraşan halk olur. Dün olduğu gibi; bugün yaşandığı gibi; yarın da olacağı gibi. Oyun bu gerçeği Truva Savaşının destansı hikayesiyle günümüze taşıyor. Actor Club oyuncuları ile yoğun ve keyifli bir çalışma süreci geçirdik. Bu heyecanımız seyircimize de geçti ve  oyunumuzla ilgili çok güzel yorumlar duyuyoruz bu bizi çok mutlu ediyor ” dedi.

Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu Çağlar İşgören “Troya içinde Vurdular beni oyunumuzun seyirciden aldığı yoğun ilgi ve olumlu tepkiler bizi çok mutlu etti. Son iki oyunumuza  halkımızı bekliyoruz. Ayrıca bu ay boyunca her 19-26 Nisan Çarşamba Papaz Kaçtı oyunuyla ve 21-22-23-28-29-30 Nisan tarihlerinde 7 Kocalı Hürmüz Oyunuyla seyircimizle buluşmaya devam ediyoruz ” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv