ADD'DEN ATA'YI ANMA KONSERİ

  • 0
  • 618
ADD'DEN ATA'YI ANMA KONSERİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi tarafından düzenlenen "ATATÜRK'Ü ANMA" konseri Ziya Göklap Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Her yıl Kasım ayında düzenlenen konserde şef Turhan Pınar yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu büyük beğeni topladı. İlgiyle dinlenen konser öncesi konuşma yapan Dernek Şube Başkanı Tuna Arslan, ölümünün 77.  yılında  ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygı ve şükranla andı. Arslan daha sonra Mustafa Kemal ATATÜRK'e Yeni Akit televizyonu ve gazetesinde yapılan saygısızlığı bir kez daha kınadı.

29 Ekim'i ölüm ve 10 Kasım'ı bayram ilan edenlerin bu ülkenin değerlerine, yabancı olduklarını söyleyen Tuna Arslan,Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Yeni Akit hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "tüm üyelerimizi ve yurttaşlarımızı Atamıza yapılan bu saygısızlığa karşı suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz" dedi.
 
Daha sonra devam eden etkinlikte Dernek Şubesi Türk Sanat müziği korosu  ilk bölümde rast, hicazkar, suzinak, nihavend, hisarbuselik, uşşak, acemkürdi ve bestenigardan oluşan 10 eser seslendirdi.

Konserin 2. bölümünde de uşşak, şeddiaraban ve hicaz olmak üzere 12 eser seslendirildi. Atamız anısına kapanış bölümünde seslendirilen Rumeli türkülerinde ise duygu dolu anlar yaşandı.
Konser davetliler tarafından büyük beğeni topladı ....
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv