Adil ve hızlı yargılama hemen normalleşme

İzmir iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları, “Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet” toplantısında, demokrasiye olan inançlarını ve bağlılıklarını vurguladı; Ankara’ya, “adil ve hızlı yargılama” çağrısı yaptı.

  • 0
  • 791
Adil ve hızlı yargılama hemen normalleşme
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları, “Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet” toplantısında, demokrasiye olan inançlarını ve bağlılıklarını vurguladı; Ankara’ya, “adil ve hızlı yargılama” çağrısı yaptı. Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, “Türkiye hızla normalleşmeli, ekonomiye ve 2023 hedeflerine odaklanmalı” mesajı verdi.
 
Üç derneğin yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, başkanlar adına açıklamayı EGİAD Başkanı Seda Kaya yaptı. Türkiye’nin, 15 Temmuz’da tarihinin en kara gecelerinden birini yaşadığını ifade eden Kaya, “Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış hainlerin kalkışması, aziz milletin cansiperane gayretiyle önlendi. Bu yolda canlarını hiç düşünmeden feda eden kahraman sivil, polis ve asker şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Onlar unutulmayacaklar ve gelecek nesillere her daim örnek olacaklar” dedi.
 
Bu olağanüstü günlerde ilan edilen üç aylık OHAL sürecinin en verimli şekilde yönetilmesi ve kullanılması gerekliliğini vurgulayan Kaya, “Devleti ele geçirme” hedefiyle, dış güçlerin desteğini de alarak yıllardır her alanda kadrolaşan, örgütlenen FETÖ yapılanmasının ve benzeri tüm terör örgütlerinin, canlanmamak üzere tasfiye edilmesi gerekmektedir. Her yerdeki ‘çürük elmaların’ ayıklanması, ancak bu yapılırken yaşın yanında kurunun yanmamasına azami dikkat edilmesi de şarttır. Temennimiz, yargılamaların en adil şekilde ve hızla tamamlanması, kamu vicdanının en üst düzeyde tatmin edilmesi ve en kısa sürede ‘normalleşmenin’ sağlanmasıdır” diye konuştu.
 
Ülke olarak bir an önce ekonomiye odaklanılması gerektiğini de vurgulayan Kaya, “Dünya durmuyor. Bizim de durmak gibi bir lüksümüz olamaz” mesajı verdi. Üç derneğin başkanları ve yönetim kurulları, toplantıyı, devlete ve millete birlik-beraberlik çağrısı yaptıkları şu sözlerle bitirdi:
“Bu vatan bizim, bu bayrak bizim, bu devlet bizim. Bizler, bu ülkenin kurtuluşu için omuz omuza çarpışmış, kucak kucağa şehit olmuş ataların evlatlarıyız. Kavgalara, hiziplere kurban vermeyi, zaman ve para kaybetmeyi daha ne kadar sürdüreceğiz? Artık sağ-sol, Türk-Kürt, sünni-alevi gibi ayrımları bir yana bırakmanın zamanıdır. Önyargılardan arınmanın, birlik-beraberlik olmanın tam vaktidir. Gelin, hasretle ve kardeşçe birbirimize sarılalım. Ülkemiz için, evlatlarımız için el ele, gönül gönüle aydınlık yarınlara yürüyelim…
 
Kredi notunda siyaset var
Başkanlar, basın açıklaması sonrası habercilerin sorularını da yanıtladı. Türk siyasetinin birlik-beraberlik tablosu sergilemesini nasıl değerlendirdikleri yönündeki soruyu cevaplayan EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Bu zaten hep görmek istediğimiz bir resimdi. Umuyoruz ve diliyoruz ki bundan sonra da böyle devam eder” dedi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin soruyu ise İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt yanıtladı. Bu kararların siyasi olduğunu belirten Küçükkurt, “Türkiye, kurum ve kuruluşlarıyla, ülkesi ve milletiyle, ekonomisiyle dimdik ayakta. Hızla normalleşmeyle birlikte daha da iyi olacak” mesajı verdi. MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü ise her akşam meydanlarda devam eden demokrasi nöbetine verdikleri desteği vurguladı, “Nöbet devam ettiği sürece meydanlarda olacağız, demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv