Adrenalin tutkusu iş fikrine dönüştü

İzmirli genç girişimci Abdullah Kiremitci, yamaç paraşütü ve sörf yapmak isteyip araştırma yaparken yaşadığı sıkıntıları işe dönüştürdü

  • 0
  • 960
Adrenalin tutkusu iş fikrine dönüştü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli genç girişimci Abdullah Kiremitci, yamaç paraşütü ve sörf yapmak isteyip araştırma yaparken yaşadığı sıkıntıları işe dönüştürdü. 
 
Alternatif spor tutkunu Abdullah Kiremitci, hayalini Yaşar Üniversitesi Kuluçka Merkezi Minerva’nın desteğiyle iş fikrine dönüştürdü. “Türkiye'nin aktivite merkezi” sloganı ile yola çıkan Kiremitci, yamaç paraşütü, rafting, balon uçuşu, kayak, sörf, dalış gibi adrenalin temelli aktiviteleri, kullanıcıların tüm detaylarını yönetebilecekleri “althernas.com” internet platformunu kurdu.
 
İzmirli genç girişimci Abdullah Kiremitci, yamaç paraşütü ve sörf yapmak isteyip araştırma yaparken yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bir iş fikri ortaya çıktı. Kiremitci, adrenalin temelli aktiviteleri gerçekleştirmek adına ihtiyaç̧ duyulan bilgilerin ve bu aktivitelere yönelik kullanıcının tüm detayları görerek karar verebileceği bir sistem olmadığını fark ederek Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisinin desteğiyle Kuluçka Merkezi Minerva’da fikrini işe dönüştürdü.
 
SANAL ALTERNATİF SPOR PAZARI
Kiremitci, “Turizm sektöründe alternatif kanallar oluşturan adrenalin temelli aktivitelerin online rezervasyonu üzerine bir platform fikriyle yola çıktık. Bu alana baktığımızda, dünyada benzeri olmayan Kapadokya Bölgesi ve balon uçuşları, eşsiz manzarası ile alanının en özellerinden biri olan Ölüdeniz ve yamaç̧ paraşütü, Alaçatı sörf bölgesi, dalış̧ bölgelerimiz, kış turizminde Uludağ ve Kartalkaya ülke turizminde ciddi bir payı oluşturuyor. Althernas.com tüm bu geniş alan içinde sanal bir pazar olarak, hem bu hizmetleri verenlerle hizmeti almak isteyenleri doğru şekilde bir araya getirmeyi hedefliyor. Örneğin, 1900 metre yükseklikten gerçekleştirilecek yamaç paraşütü atlayışı için hangi firma ile bu aktiviteyi yapacağınızı, firma ve pilotunun deneyimini, güvenlik kriterlerini, aktivitenin tüm detaylarını ve karşılaştırmalı fiyatları sitemiz aracılığıyla ulaşılabilir hale getirdik” diyerek platformu anlattı.
 
TEKNOLOJİYLE DOĞADA KOLAY SPOR
Yerli ve yabancı alternatif spor tutkunlarının, aktivitelerini uzun zaman öncesinden, güvenli olarak, tüm detaylarıyla planlayabilecekleri bir platform geliştirdiklerini belirten Abdullah Kiremitci, “Turizm hareketliliği, gelişen teknolojiye uyumlu olmayı zorunlu kılıyor. Bu yoğun hareketliliğe, ancak mobil teknolojilerle cevap verebiliriz. İnternet kullanıcılarının yüzde 66’sının mobil olduğu bir dönemde, turizm sektöründe aktivite rezervasyonu özelinde ilk var olan projeyiz. Yani gitmek istediğimiz yolu önce kendimiz açmamız, bu alandaki pazarı tanımlamamız gerekiyor. Platformumuz, kullanıcılara, aktivitelerin içeriğini tüm detayları ile görebilme ve farklı hizmet sağlayıcıların fiyatlarını karşılaştırma imkanı da veriyor. Ayrıca, fiyat itibariyle yüksek sayılabilecek aktiviteleri, taksitli ödeme imkanı ve ücretsiz iptal avantajlarıyla kullanıcılara sunuyoruz. Böylece adrenalin sporlarına olan talep de artıyor. Yaşar Üniversitesi Minerva Kuluçka Merkezinde projemizi geliştirmeye devam ediyoruz. Öncelikle yurt içinde daha sonra belirlenen öncelikli uluslararası noktalarda tüm kullanıcıların sınır tanımadan istedikleri aktivitelere ulaşmalarına imkan sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv