Afgan ve Suriyeli aileler fotoğraflarda

İzmir'de Türkiye'de yeni bir yaşama başlayan Afgan ve Suriyeli ailelerin günlük hayatını anlatan "Basmane'de yeni yaşam" adlı fotoğraf sergisi Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açıldı 

  • 0
  • 445
Afgan ve Suriyeli aileler fotoğraflarda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'de Türkiye'de yeni bir yaşama başlayan Afgan ve Suriyeli ailelerin günlük hayatını anlatan "Basmane'de yeni yaşam" adlı fotoğraf sergisi Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açıldı  İzmir'de, ülkelerinden kaçan ve Türkiye'de yeni bir yaşama başlayan Afgan ve Suriyeli ailelerin günlük hayatının anlatıldığı fotoğraf sergisi sergi açılışına katılan İzmirlilerin beğenisini kazandı.

Sergi açılışında konuşan sergisinin koordinatörü Sinan Kılıç'ın , Suriyelilerin yeni hayatlarına uyum sağlamalarına şahit olduklarını ifade ederek, ailelerin bu süreçte yaşadıklarını fotoğraflarla dile getirmeye karar verdiklerini, Söyledi. Fotoğrafların yeni yaşam umudu taşıdığını belirten Kılıç,  "Çalışma hayatları, komşuluk ilişkileri, okul hayatları, günlük hayata dair her şey. 12 fotoğrafçı, 1 yıl boyunca ekipler halinde biri Afgan, ikisi Suriyeli 3 ailenin yeni yaşamını fotoğrafladı." dedi.
110 fotoğraf yer aldığı “Yeni yaşama uyum" temalı sergi, 21 Mart'a kadar gezilebilecek.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv