Ağız kanserinde erken tanı artık daha kolay

  • 0
  • 622
Ağız kanserinde erken tanı artık daha kolay
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi EBİLTEM  Teknoloji ve Transfer Ofisi'nde  (EBİLTEM-TTO)  “Medikal Cihazlar İçin Fonlama Ve Patent” konulu  sunum gerçekleştirildi. Konuşmacılar, hücre örneği fırça projesi ile  ağız kanseri konusunda erken tanının artık daha çok kolaylaştığını belirttiler
Etkinlikte; B-a Medfounder Kurucu Üyesi  Sedat Barokas, Prof. Dr. Pelin Güneri, Beyza Baran, Doç. Dr. İlter Denizoğlu, Doç. Dr. Özlem Yeşil Çeliktaş ve EBİLTEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özge Andıç Çakır sunum yaptı.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK
“Tıbbi Alet Projelerine Yönelik Kitlesel Fonlama Platformu” konulu sunumda   Sedat Barokas platformun işleyişini anlattı.  Barokas " İsteyen kişiler sitemize üye olduktan sonra kendi ürünlerinin tanıtım kampanyalarını hazırlama şansına sahiptir. Bu bağlamda her ürünün 3 veya 3 buçuk dakikalık videoları mevcut. Girişimciler bu videolarda ürünlerini diledikleri gibi anlatabilmektedir" dedi. Platformda yeni projeleri desteklemek amacıyla ürün tanıtımının ücretsiz olduğunu belirten Barokas, " Ücretsiz erişim sayesinde globalleşen platformumuz, Türk girişimcilerin Avrupa pazarına açılması için çok önemli bir yerdir" diye konuştu.

AĞIZ KANSERİNDE ERKEN TANI ARTIK DAHA KOLAY
Prof. Dr. Pelin Güneri, “Hücre Örneği Toplama Amaçlı Fırça" projesi kapsamında   oral fırça ürettiklerini anlattı.  Bu  projeyle ağız kanserine erken evrede tanı koymanın kolaylaşacağını belirten Prof. Dr. Güneri, "Bir ağız anatomisine uygun ve en önemlisi şu anda piyasada mevcut kullanılan fırçaların aksine yalnızca ağız için kullanılabilecek fırçalar tasarladık. Aydınlatması olan , süpürme hareketiyle örnek alınacak yeri net belirlemeyi amaçladık . Bu da bize ağız kanseri tanısında  yardımcı olmaktadır" dedi.

AMELİYAT SÜRELERİ KISALDI
Beyza Baran  ise " Laparoskopik Ameliyatlar için Maselasyon Kiti " isimli projeyi tanıtarak, proje hakkında bilgi verdi. Baran;  Maselasyon Kiti ameliyat süresini kısaltmak , riskleri en aza indirmek ve daha güvenli bir ortam sağlamak için tasarlanmıştır” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Arşiv