Ahmet Piriştina Ölümünün 8. Yılında Anıldı

  • 0
  • 1.293
Yazı Boyutu:

İzmir’in unutulmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün 8. yıldönümünde Narlıdere’de bulunan kabri ve Büstü başında anıldı.
Narlıdere Aşağıköy Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merhum Başkan Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina Subaşı, oğlu Levent Piriştina ve eşi Nevda ile kızları Damla Piriştina, Ahmet Piriştina’nın ablası Mergim Gülmen, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, M.Ali Susam ve Musa Çam, Narlıdere Belediye Başkan Vekili Tuna Türksever, meclis üyeleri, belediye bürokratları, gazeteciler, eski çalışma arkadaşları ve çok sayıda Piriştina dostu katıldı.
 
Büstü önünde tören düzenlendi
Narlıdere Aşağıköy Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninden sonra Narlıdere’de bulunan Piriştina büstü önünde Efsane başkan Ahmet Piriştina için anma programı düzenlendi.  Narlıdere Pir Sultan Abdal Parkı önünde bulunan büstü önünde düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, M.Ali Susam ve Musa Çam, Narlıdere CHP İlçe Başkanı Asker Güneş sivil toplum örgüt temsilcileri ve sevenleri katıldı. Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkan vekili Tuna Türksever “2004 yılında kaybettiğimiz İzmir’imizin yetiştirdiği değerlerden birisi, İzmir’imizi daha çağdaş yarınlara taşıyan önemli projelere imza atmış ve sevilen kişiliği ile İzmir’e mal olmuş, Bu erken vedasından sonra her daim kendisini aradığımız Sayın Ahmet Piriştina’nın ölümünün 8. Yılında tekrar burada toplanmış bulunuyoruz. Narlıdere Belediye Başkanım Sayın Abdül Baturun, bir şehir dışı seyaheti olduğundan katılmadığı bu anma töreninde büyük başkan Ahmet Piriştina ya şahsım ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve tüm Narlıdereliler adına tanrıdan rahmet diliyor ve manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” dedi
Narlıdere Belediye Başkan Vekili Tuna Türksever’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel “ Sevgili Ahmet’in aramızdan ayrılışının 8 yılı. Sevgili Ahmet biz seni çok özlüyoruz. Çünkü çok sevmiştik seni. Senin bu sivil duruşunu sevmiştik, hüzünlü bakışını sevmiştik, senin İzmir’e sevdanı sevmiştik, senin gülümsemeni sevdik özlüyoruz ve senin aydın öfkeni sevdik özlüyoruz. Özlemeye devam edeceğiz kalbimizde ve İzmir’de yaşamaya devam edeceksin sevgili Ahmet. Işıklar içinde uyu” dedi
 
Narlıdere Pir Sultan Abdal parkı önünde bulunan büstü başında düzenlenen anma programı sonrasında katılımcılara Ahmet Piriştina için dökülen lokma ikram edildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv